Peste 7.000 de politisti din toata tara vor patrula la festivitatile de inceperea noului an scolar

Peste 7.000 de politisti vor actiona luni in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din toata tara, pentru ca noul an scolar sa inceapa in siguranta, scrie Agerpres.

Politistii vor fi prezenti pe toata durata anului scolar in zona unitatilor de invatamant si pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni si pleca de la scoala.

''La data de 10 septembrie, peste 7.000 de politisti vor actiona in sistem integrat pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar. De asemenea, in aceste zile, la nivel national, politistii intensifica activitatile educativ-preventive si de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licentierii, existentei inspectiei tehnice periodice si a asigurarii de raspundere civila obligatorie'', se arata intr-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, pentru ca noul an scolar sa inceapa si sa decurga in liniste si siguranta, fiecare unitate de invatamant este inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei.

Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate in permanenta traseele de deplasare a copiilor.

Citeste si:
Un bărbat mort de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a...
Un bărbat mort de doi ani,...

De asemenea, politistii de la Rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele la care copiii vin si pleaca de la unitatile de invatamant.

Totodata, sunt identificate si controlate toate unitatile economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional, politistii vor organiza pentru elevi diferite activitati preventive-educative. Acestea sunt orientate cu precadere catre prezentarea unor modalitati de solutionare nonagresiva a conflictelor, precum si a unor notiuni juridice privind raspunderea penala si consecintele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de convietuire sociala, precizeaza IGPR.

Majoritatea faptelor sesizate in anul scolar trecut (91%) au avut loc in incinta unitatilor de invatamant, restul petrecandu-se in zona adiacenta acestora, se mai arata in comunicat. Faptele sesizate prezinta cu precadere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentand furturi si loviri sau alte violente, siguranta copiilor nefiind afectata in mod grav, mentioneaza Politia Romana.

Citeste si:
Poliția Română: Se circulă în condiții de ceață în mai multe județe
Poliția Română: Se circulă în...

Sursa foto: Szasz-Fabian Ilka Erika, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri