Peste 9.000 de politisti asigura ordinea si siguranta publica in apropierea scolilor unde au loc examenele din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, care incepe luni cu proba orala la limba si literatura romana.

Politia Romana a dispus masuri suplimentare pentru buna desfasurare a sesiunii august-septembrie a bacalaureatului, unitatile de invatamant si centrele de corectare fiind incluse in itinerariile de patrulare. "Politistii se afla, in aceasta perioada, in zona adiacenta institutiilor de invatamant, precum si pe traseele de deplasare inspre si de la acestea, pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile desfasurate, afecteaza climatul de siguranta publica", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romnane, potrivit Mediafax.

Dintre cei peste 9.000 de politisti care vor actiona in perioada bacalaureatului pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii in conditii de liniste si corectitudine a examenelor, 6.696 sunt de la ordine publica si 1.331 de la rutiera. Politistii de la rutiera vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere grave si a ambuteiajelor in apropierea centrelor de examinare.

Cea de-a doua sesiune din acest an a bacalaureatului incepe luni cu probele orale, care se desfasoara dupa urmatorul calendar: 18 - 19 august - limba romana si limba materna, 19 - 20 august - o limba de circulatie internationala, 21 - 22 august - evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise incep in 25 august, cu limba si literatura romana, continua pe 26 august cu limba si literatura materna, pe 27 august cu proba obligatorie a profilului si se incheie pe 29 august cu proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 1 septembrie este programata afisarea rezultatelor (pana la ora 12.00), iar depunerea contestatiilor va avea loc in aceeasi zi, intre orele 12.00 - 16.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 4 septembrie.

Citeste si:
Cum au scapat doi botosaneni de dosar penal pentru ca au condus beti
Cum au scapat doi botosaneni...

Un numar de 63.323 candidati sunt asteptati sa participe, de luni, la cea de-a doua sesiune a examenelor de bacalaureat. In urma sesiunii din vara, 59.265 de candidati au fost respinsi. Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi la sesiunea a doua, 42.121 sunt din promotia 2013-2014, iar alti 21.202 absolventi apartin promotiilor anterioare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anisie, dupa vizita la scolile din Ialomita: Imi pare rau