Sesiunea de toamna (august-septembrie) a examenului national de Bacalaureat 2016 incepe marti, 16 august, cu probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna.

Cele doua probe se vor desfasura in intervalul 16-17 august. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala va avea loc intre 17 si 19 august, urmand ca ultima proba orala - evaluarea competentelor digitale - sa se deruleze in zilele de 18 si 19 august.

Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune s-au inscris 42.261 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 27.848 de candidati provin din promotia curenta, iar 14.413 candidati provin din seriile anterioare.

In functie de forma de invatamant absolvita, cei 42.261 de elevi inscrisi (toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 39.815 - zi, 1.027 - seral si 1.419 - frecventa redusa.

Peste 41.000 de elevi nu au promovat prima sesiune

Ministerul Educatiei face precizarea ca in prima sesiune au fost declarati respinsi 41.037 de candidati (toate promotiile).

Citeste si:
De ce copiii sub 8 ani ar trebui sa se joace cu Lego, nu cu device-uri
Academia Micilor Developeri:...

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

a) sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale
b) sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examinarile scrise din a doua sesiune incep luni, 22 august, cu proba la Limba si literatura romana - proba E)a), si continua marti 23 august cu proba E)b) - Limba si
literatura materna, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) – proba obligatorie a profilului. Testele scrise se incheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d). Afisarea primelor rezultate (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc in data de 29 august, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 1 septembrie.

Citeste si:
40 de viitori ingineri au primit burse de 9.600 lei fiecare
Initiativa laudabila: 40 de...

Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FACIAS: 125.000 de copii fac naveta. Distanta medie este de 18 km