In dimineata zilei de 24 septembrie 2018, un accident petrecut in localitatea Buduhala, judetul Gorj, s-a soldat cu unsprezece victime. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), toate victimele au fost transportate la spital, fiind vorba despre o persoana ranita grav, incarcerata, doua ranite mai grav, sase cu leziuni minore si alte doua prezinta atacuri de panica.

Purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, Andrei Lazar, a precizat ca accidentul s-a produs din cauza unui autoturism care circula pe un drum comunal si a patruns pe DN 67 fara sa se asigure, intrand in coliziune cu alte doua autovehicule care se deplasau din Motru spre Targu-Jiu, conform Agerpres.ro.

Accidente rutiere grave produse in perioada iunie-septembrie 2018

23 septembrie - Patru persoane, printre care si un copil in varsta de aproximativ 14 ani impreuna cu parintii lui, au decedat in urma unui accident rutier produs la Haret, judetul Vrancea, pentru care autoritatile au activat planul rosu de interventie, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea. In urma accidentului rutier au rezultat in total sase victime. "Patru victime au decedat, printre care si copilul aflat initial in soc cardio-respirator. Alte doua victime au fost preluate de SMURD si transportate la spital", a anuntat ISU Vrancea.
- Un grav accident rutier, soldat cu moartea unei persoane, s-a produs pe DN 67 Motru - Targu Jiu. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane, accidentul a avut loc in zona localitatii Ciuperceni din judetul Gorj, pe fondul neatentiei la volan, conducatorul unui autoturism lovind din spate o caruta tractata de un tractor. In urma impactului, carutasul a decedat.

- Doua persoane au murit si o a treia a fost ranita, in urma unui accident produs pe DN 2 E85, in zona localitatii bacauane Gheorghe Doja, potrivit Centrului Infotrafic. Soferul unui autoturism a pierdut controlul directiei, a iesit in decor si s-a izbit de un copac de pe marginea drumului, doi dintre pasageri murind si un al treilea fiind ranit in urma impactului. Acesta a fost al doilea accident grav care s-a petrecut pe DN 2 E85 in cursul diminetii de 23 septembrie, primul avand loc la intrarea in localitatea Golesti, din judetul Vrancea. O tanara de 27 de ani a murit dupa ce, din cauza carosabilului umed, a pierdut controlul masinii pe care o conducea si a patruns pe contrasens, unde s-a lovit de un autocamion, potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea. Conform ISU Vrancea, in urma accidentului au rezultat patru victime, doua incarcerate si doua neincarcerate.

22 septembrie - O persoana a murit in urma unui accident produs pe autostrada A2, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane. Soferul unui autoturism a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat, fiind proiectat in afara vehiculului, impact in urma caruia a decedat.
- Un autoturism s-a rasturnat in sant pe DN 5 Giurgiu-Bucuresti, in dreptul localitatii Daia. Masina era condusa de o tanara in varsta de 29 de ani din Calugareni, iar la bord se mai aflau o femeie de 47 de ani si doi minori - o fetita de noua luni si un baietel de doi ani si jumatate, a informat purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cristian Suta.

21 septembrie - O tanara din Bacau a murit, in noaptea de 20/21 septembrie, dupa ce autoturismul in care se afla a intrat in coliziune frontala cu un cal aflat pe carosabil, pe soseaua dintre Adjud si Onesti, conform Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea.
20 septembrie - Un sofer de 62 de ani din Craiova a decedat intr-un accident rutier care a avut loc pe DN 65, la iesirea din localitatea Pielesti, judetul Dolj, pe sensul de mers catre Bals, dupa ce autoturismul pe care il conducea a intrat in coliziune frontala cu un autocamion. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, accidentul s-a produs ca urmare a pierderii controlului volanului si patrunderii pe contrasens de catre conducatorul autoturismului.
- Un motociclist a decedat dupa un accident grav produs pe Centura Bucuresti, in zona Chitila, din cauza neacordarii de prioritate, au anuntat oficiali ai Politiei Ilfov.
- Un barbat de 30 de ani a murit dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier produs pe centura ocolitoare a municipiului Caracal, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Alin Basasteanu. In accident au fost implicate un autoturism si un autocamion, victima fiind soferul autoturismului.

19 septembrie - Un tanar de 20 ani, student la Universitatea din Galati, a decedat in noaptea de 18/19 septembrie la Spitalul Judetean de Urgenta din oras, dupa s-a izbit violent cu masina de un stalp de iluminat, conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), Gabriela Costin.

18 septembrie - Un accident rutier, produs in apropierea localitatii Baile Herculane, s-a soldat cu decesul unei tinere de 33 de ani din Toplet. "In urma accidentului din aceasta dimineata, produs foarte putin inainte de intrarea in statiunea Baile Herculane, a rezultat decesul unei persoane de 33 de ani. Conducatoarea auto venea dinspre Toplet, iar la km 380 + 850 a patruns pe contrasens si a lovit frontal un tir inmatriculat in alta tara, care circula regulamentar. Femeia a decedat pe loc", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Caras-Severin, Adrian Jurjica. Un alt autoturism, care circula in spatele TIR-ului, a lovit frontal remorca acestuia, insa nu au fost inregistrate victime.

15 septembrie - O persoana a murit si alte trei au fost grav ranite in urma unui accident petrecut pe DN 2 Urziceni - Buzau, traficul rutier fiind blocat. "Din primele cercetari efectuate la fata locului, se pare ca un tanar de 24 de ani din Buzau, in afara localitatii Caldarusanca a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un automobil condus de un bucurestean de 65 de ani. In urma impactului, dubita s-a rasturnat in afara carosabilului, conducatorul autoturismului a fost preluat de elicopter, iar o femeie de 64 de ani, pasagera in aceeasi masina a decedat", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, Amalia Calugaru. Soferul autolitarei si un pasager de 18 ani, tot din Buzau, au fost transportati in stare grava la Spitalul judetean de Urgenta Buzau, potrivit aceleiasi surse.

13 septembrie - O persoana a murit si alte patru au fost ranite, dintre care una grav, intr-un accident rutier produs pe drumul national DN2, intre localitatile Focsani si Garoafa. Cauza accidentului este nepastrarea distantei de siguranta si patrunderea pe contrasens a uneia dintre masini.

5 septembrie - Doi barbati, tata si fiu, au murit intr-un accident rutier produs pe DN 1, la Sinaia, in care au fost implicate doua autoturisme si o duba, a anuntat ISU Prahova. Potrivit informatiilor furnizate de adjunctul sefului Centrului Operational ISU Prahova, maiorul Florin Chivu, cei doi barbati, aflati in acelasi autoturism, au fost extrasi de echipajele de descarcerare. Unul dintre ei era deja decedat cand a fost scos din autoturism, iar in cazul celui de-al doilea s-au efectuat manevre de resuscitare, dar acestea nu au dat rezultate. Soferul celui de-al doilea autoturism, in varsta de 58 ani, a fost transportat la spital cu traumatism cranio-cerebral minor si traumatism de coloana toraco-lombara. Trei persoane implicate in accident nu au suferit leziuni.

2 septembrie - Trei persoane au murit intr-un accident rutier produs in zona hotelului "Balada" din municipiul Suceava. La fata locului a intervenit Detasamentul de Pompieri Suceava cu un modul SMURD, autospeciala de descarcerare grea si autospeciala de descarcerare mica. Potrivit ISU Suceava, in accident a fost implicat un singur autoturism ce s-a rasturnat pe cupola, dupa ce a acrosat un stalp de iluminat public din zona restaurantului "Balada".
- O persoana a murit in urma unui accident rutier petrecut pe DN 7, dupa ce motocicleta pe care se afla a intrat in coliziune cu un autoturism.
1 septembrie - Un barbat de 55 de ani a murit si o fata de 14 ani a fost ranita, dupa ce au fost implicati intr-un accident rutier produs pe DJ604, la Visina Noua, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu. In accident au fost implicate un autoturism, in care se aflau un tanar de 21 de ani si un minor, si o caruta, in care se aflau un barbat de 55 de ani si o minora.

30 august - O persoana a decedat si alte doua au fost grav ranite in urma impactului a doua autoturisme pe DN 2 intre Buzau si Ramnicu Sarat, in zona Crucea Comisoaiei. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Buzau, agentul sef Mihai Draghiciu, din primele verificari efectuate de politistii rutieri la fata locului a rezultat faptul ca un barbat de 59 ani din Ramnicu Sarat, in timp ce conducea un autoturism, a patruns de pe un drum lateral pe DN 2 fara a acorda prioritate de trecere unui alt autoturism, care circula de la Buzau catre Ramnicu Sarat si era condus de un ramnicean in varsta de 33 de ani.

29 august - O femeie in varsta de 36 ani a murit in urma unui accident rutier produs pe DJ 172D, in localitatea Parva din judetul Bistrita-Nasaud. Fiul sau, de 13 ani, pasager in masina, a avut nevoie sa fie resuscitat si a fost preluat de un elicopter SMURD. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Diana Pintea, a declarat ca femeia de 36 ani, domiciliata in comuna Rebrisoara, era cea care conducea, in masina aflandu-se inca patru persoane, printre care si copilul de 13 ani. Ceilalti pasageri, tineri cu varste cuprinse intre 18 si 20 ani, au scapat fara leziuni care sa le puna viata in pericol si au refuzat transportul la spital. La fata locului s-au deplasat echipaje ale SMURD si ale Ambulantei.

27 august - Un accident rutier soldat cu cinci victime, dintre care doua ranite grav, s-a petrecut pe DN 1B, pe raza localitatii Valea Calugareasca, in zona traficul desfasurandu-se pe un singur fir, alternativ, pe sensul Buzau-Ploiesti. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, in accident au fost implicate doua autoturisme si un autotren, iar pentru salvarea victimelor s-a intervenit cu doua autospeciale pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
26 august - Un accident in care au fost ranite cinci persoane, dintre care doi copii, a avut loc pe DN 71, in zona localitatii Baldana.

- Un motociclist a murit in localitatea Valisoara, dupa ce a acrosat un parapete de pe sensul sau de mers si a fost aruncat pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un autoturism care circula regulamentar.
25/26 august - Doi tineri au murit in urma unui accident de circulatie petrecut pe Drumul Judetean 197, in localitatea Calinesti Oas.
24 august - Cel putin opt persoane au fost ranite intr-un accident rutier produs pe DN 7, in localitatea argeseana Calinesti, printre victime fiind si trei femei insarcinate. Doua dintre cele opt persoane ranite au fost declarate decedate. In accident au fost raniti si doi copii.

12 august - Doua persoane au decedat, iar un minor de 12 ani a fost transportat in stare de inconstienta la spital, in urma unui accident rutier produs pe raza localitatii timisene Lenauheim, dupa ce soferul autoturismului in care se aflau cele trei persoane a intrat intr-un cap de pod pe care l-a rupt.

4 august - O persoana a decedat, iar alte doua au fost ranite, intr-un accident rutier care a avut loc pe DN 10, in zona localitatii buzoiene Cislau si in care au fost implicate trei autovehicule.
- Doua persoane au murit dupa ce au fost acrosate de o masina pe DN17, in apropierea asa-numitei zone a "Zidului Mortii" de la intrarea in municipiul Suceava.
- Un accident grav a avut loc in localitatea Ciuperceni, judetul Gorj, in urma coliziunii dintre un autoturism si un microbuz, 9 persoane fiind ranite.

3 august - La nivelul judetului Galati a fost activat Planul Rosu de Interventie, in urma unui accident rutier in care au fost implicate trei autoturisme in satul Gara Berheci. In accident au fost implicate opt persoane, dintre care una, de aproximativ 45 de ani, a decedat. Sapte victime au fost transportate la spital pentru investigatii suplimentare, patru cu ambulante SAJ si trei cu ambulante SMURD.

1 august - Trei persoane au decedat in urma unui accident rutier produs pe DN6, in apropierea localitatii timisorene Belint. Un barbat in varsta de 39 de ani, care conducea un autoturism pe DN 6, intre Timisoara si Lugoj, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un microbuz, condus de un barbat de 38 de ani. In urma impactului, trei persoane au decedat, toate ocupante ale autoturismului.

31 iulie - Doua persoane au murit si alte doua au fost ranite intr-un accident rutier produs pe DN 11 Brasov-Targu Secuiesc, pe raza localitatii Moacsa, judetul Covasna. In accident au fost implicate un autotren inmatriculat in judetul Arges si un autoturism din Republica Moldova in care se aflau trei persoane, doua decedand in urma impactului.

30/31 iulie - O persoana a decedat si alte trei au fost ranite grav dupa ce masina in care se aflau a lovit un cap de pod pe DN 6. Accidentul a avut loc la iesirea din comuna Teregova spre Caransebes.

29 iulie - Doua persoane au murit si alte patru au fost ranite in urma unui accident rutier care a avut loc la iesirea din Urziceni, pe DN 2 (E85). In accident au fost implicate o autoutilitara si un autoturism. La nivelul judetului Ialomita a fost activat Planul Rosu de interventie.

28 iulie - Patru surori din comuna Salard au fost accidentate in Oradea, pe trotuar, de un autoturism scapat de sub control din cauza vitezei si a carosabilului umed. Accidentul a fost provocat de un tanar oradean, de 20 de ani, care conducea un autoturism inmatriculat in Polonia. Trei dintre fete, de 8, 12 si 20 de ani, au suferit multiple leziuni. Cea de-a patra, de 10 ani, a suferit leziuni mai usoare.

21 iulie - Sapte persoane, intre care doua fetite cu varstele de 8 si 13 ani, au fost ranite intr-un accident de circulatie ce a avut loc pe DN 7, in zona localitatii Lesnic, in judetul Hunedoara, intre Deva si Ilia, dupa ce doua autoturisme au intrat in coliziune. Accidentul a fost cauzat de soferul unui autoturism inmatriculat in Austria, care a intrat pe contrasens intr-o zona nepermisa, tamponandu-se frontal cu o masina inmatriculata in Germania.

14 iulie - Un tanar de 17 ani, care conducea ilegal autoturismul tatalui sau, a provocat un accident soldat cu moartea unei fetite de trei ani si ranirea grava a unei adolescente intr-un cartier marginas al Timisoarei.

10 iulie - Trei persoane au murit si alte trei au fost ranite intr-un accident rutier pe DN 28, intre localitatea Letcani si orasul Podu Iloaiei. Soferul unei masini ar fi patruns pe contrasens si ar fi acrosat alte doua autoturisme.

28 iunie - Un accident produs pe DN 1, in zona Baile Persani, s-a soldat cu doi morti si trei raniti. Un taxi cu trei ocupanti, care circula pe directia Brasov-Sibiu, la intersectia cu DJ 104A, in zona localitatii Persani, a derapat, a patruns pe contrasens, unde a fost acrosat de un autoturism inmatriculat in Galati, dupa care a fost lovit de un alt vehicul inmatriculat in Iasi, care circula tot pe directia Sibiu-Brasov, si a fost proiectat in afara partii carosabile.
- Un accident a avut loc pe DN22, intre localitatile Sutesti si Gradistea, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de carosabil umed intre un microbuz de transport persoane si un autotren. Doua persoane au murit si alte doua au fost ranite.

17 iunie - Patru persoane au fost ranite intr-un accident petrecut pe DN14, la iesirea din Copsa Mica. Ambulantele SMURD au transportat la spitalul din Medias persoanele ranite, potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

16 iunie - Patru persoane au murit, iar alte trei au fost ranite intr-un grav accident de circulatie care a avut loc pe autostrada A1, Deva-Simeria, in judetul Hunedoara, dupa ce o masina care circula pe contrasens a intrat in coliziune cu un autoturism si o autoutilitara.

4 iunie - Trei persoane, intre care si un minor, au decedat in urma unui accident care s-a produs pe DJ 100L in comuna prahoveana Magurele, masinile in care se aflau victimele rasturnandu-se in urma impactului. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, un barbat si o femeie de aproximativ 30 de ani si un baiat de 14 ani au murit in accident.

Sursa foto: visualpower / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri