Tot mai multi studenti aleg sa invete in strainatate. Din aceasta cauza, universitatile din Romania au pierdut 400.000 de studenti fata de 2009. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 3 octombrie.

Universitatile din Romania au pierdut 400.000 de studenti fata de 2009. Principalele cauze ar fi reorientarea tinerilor catre scoli din strainatate, scaderea demografica, precum si numarul mare al elevilor care nu trec Bacalaureatul. Madalin Bunoiu, prorector Universitatea de Vest: ”In primul rand este motivul demografic, Romania merge pe un trend descendent, apoi vorbim despre un numar important de absolventi de liceu care parasesc tara. Vorbim de 10-15 mii de absolventi de liceu care parasesc tara pentru a studia in strainatate. Si de asemenea sunt foarte multi absolventi de liceu care au luat Bacalaureatul si care considera pur si simplu ca universitatea nu e o oportunitate pentru ei.”, potrivit Stirile ProTv.

Viorica Dancila a aparat Jandarmeria in Parlamentul European: Nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state ale UE. Prim-ministrul Viorica Dancila a afirmat miercuri, in plenul Parlamentului European, ca Jandarmeria Romana este acuzata ca a intervenit in 10 august, la Bucuresti, in cazul unui miting neautorizat, premierul subliniind ca nu poate accepta "sub nicio forma" ca aceasta institutie sa fie acuzata pentru "actiuni si proceduri practicate peste tot in Europa". „Despre mitingul din 10 august voi spune doar cateva cuvinte: vad ca este acuzata Jandarmeria Romana pentru ca a intervenit la un miting neautorizat la care oameni violenti au vrut sa ocupe cladirea Guvernului. Nu pot accepta sub nicio forma ca Jandarmeria Romana sa fie acuzata de proceduri practicate peste tot in Europa. Nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state ale UE, a declarat Dancila, conform Digi 24.

Taxa pe avere ar putea fi introdusa in Europa

Un stat european ar putea introduce taxa pe avere: copiii celor bogati trebuie sa munceasca si ei. Impozitul pe avere ar trebui sa fie unul progresiv, astfel incat nivelul taxei sa creasca odata cu cresterea averii, este una dintre propunerile facute marti de seful uneia dintre cele mai mari banci prezente in Europa. Directorul general al grupului bancar austriac Erste Group, actionarul majoritar al BCR, a declarat marti ca este in favoarea reintroducerii impozitului pe avere si a taxei de succesiune pentru cei mai instariti, in numele luptei impotriva privilegiilor, informeaza cotidianul 'Der Standard'. Austria a eliminat impozitul pe avere in 1993 si taxa pe succesiune in 2008. "Sunt partizanul unei societati bazata meritocratie, iar mostenirea nu este o realizare", a explicat Andreas Treichl, de 66 de ani, ce provine el insusi dintr-o familie de mari bancheri vienezi. De asemenea, Treichl a apreciat ca taxele pe succesiune cresc mobilitatea intr-o societate, deoarece "copiii celor bogati trebuie sa munceasca si ei", noteaza Adevarul.

90 de milioane de euro pentru cel mai "precis" proiect de infrastructura. Ministru: Va fi in mandatul meu. In orizontul anului 2020 se va putea circula cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, studiul de fezabilitate urmand sa fie gata in mai putin de o luna, a declarat marti ministrul Transporturilor, Lucian Sova. "Va asigur ca vom avea tren intre Gara de Nord si Otopeni. O sa avem tren in mandatul meu la Otopeni. (...) Stiu precis ca in orizontul lui 2020 vom merge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni - si va spun foarte sigur ca da. In cateva luni de zile, despre acest proiect acum trei luni nu vorbea nimeni, am facut procedura de achizitie pentru studiul de fezabilitate. Am contractat studiul de fezabilitate. Terminam studiul de fezabilitate in noiembrie. Am obtinut certificat de urbanism si multumesc primarului de la Otopeni, care ne-a dat tot sprijinul fara a fi PUZ pe un sector de acolo, asumandu-si primaria de acolo sa faca PUZ. Este un primar foarte bun, cu care m-am inteles foarte bine", a declarat Lucian Sova, conform Digi 24.

PSD muta pe toate fronturile pentru a-l scapa pe Dragnea de probleme. Ofensiva legislativa luata in calcul de social-democrati. Dupa ce Guvernul a sesizat, la cererea lui Liviu Dragnea, Curtea Constitutionala invocand un conflict de interese intre institutii pe tema completelor de judecata, PSD pune pe masa toate variantele pentru a-i rezolva sefului de partid problemele penale. Acestea vizeaza atat dosarul referendumului, cat si pe cel al angajarilor fictive, conform Hotnews.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri