Peste doua mii de persoane decedate s-au inregistrat in urma cutremurului de 7,5 grade pe scara Richter, victimele fiind preluate cu o morga mobila si duse la INML pentru identificare, acesta este bilantul prezentat duminica in cadrul exercitiului national "Seism 2018".

Medici din Israel, ambulante din Austria, Italia, Ungaria au ajuns in tara, iar echipa de cautare - salvare din Bulgaria si paramedici cu ambulanta din Republica Moldova vor ajunge duminica pentru a acorda asistenta medicala celor afectati de cutremur, conform Agerpres.ro.

Potrivit organizatorilor exercitiului, un numar de 2.098 persoane au fost declarate decedate, 3.912 raniti, 7.250 persoane disparute, 30.000 persoane sinistrate si 130.000 de persoane afectate.

De asemenea, 30.000 de consumatori nu au energie electrica si 25.000 de persoane nu au acces la reteaua de alimentare cu apa. Au fost distruse 250 de case si avariate alte 900. Potrivit scenariului, morga mobila si-a continuat deplasarea in mai multe zone din Bucuresti, de unde au fost preluate persoanele decedate in vederea transportarii la INML.

Activitati de cautare - salvare si evaluare medicala se desfasoara, duminica, in Bucuresti la Academia de Politie, Academia Romana, Fabrica de bere Rahova si Industria Iutei, din strada Veseliei.

De asemenea, in urma apelului international pe care Romania l-a lansat ca urmare a cutremurului de sambata, au ajuns in tara si sapte ambulante din Austria, patru ambulante din Italia, o ambulanta din Ungaria, doua camioane pentru posturi medicale avansate nivel I, din Italia si trei camioane din Austria.

Peste 150 de medici si asistenti medicali din Israel cu un spital mobil tip III, unde vor fi asigurate inclusiv interventii chirurgicale complexe, au ajuns in cursul noptii de sambata in Centrul 70 Geniu Aviatie Pantelimon, in cadrul exercitiului "SEISM 2018".

Echipa formata din 168 de medici si asistenti medicali din Israel a aterizat sambata noaptea pe Baza 90 Otopeni si incepand de duminica seara vor actiona in incinta spitalului mobil de tip III israelian, dislocat si el in exercitiu.

Spitalul israelian este dotat la cele mai inalte standarde si asigura ingrijire specializata a victimelor/persoanelor afectate, inclusiv prin posibilitatea interventiilor chirurgicale (pediatrice, maxilo-faciale, de reconstructie etc) si asigurarea spatiilor de terapie intensiva.

Totodata, duminica vor ajunge echipa de cautare - salvare din Bulgaria si paramedici cu ambulanta din Republica Moldova.

Un avion civil, pus la dispozitie de Institutul National de Cercetare Aerospatiala, va aduce, duminica, de la Timisoara patru medici si asistenti medicali pentru suplimentare.

Totodata, inca din timpul noptii a inceput instalarea taberelor de sinistrati la Voluntari si Afumati, din judetul Ilfov. Acestea vor deveni functionale in urmatoarele doua ore.

In Bucuresti, pe Arena Nationala, incepand cu ora 19,00, se va organiza o alta tabara de sinistrati cu o capacitate de 600 de persoane, iar in interiorul stadionului pot fi adapostite alte 20.000 de persoane.

Echipaje operative desfasoara misiuni de cautare - salvare si evacuare medicala, conform scenariului, in mai multe site-uri active.

In zona spitalului Floreasca au fost amplasate puncte medicale avansate pentru suplimentarea capacitatii de primire a victimelor, avand in vedere ca, potrivit scenariului, la UPU Floreasca s-a prezentat intr-un interval scurt de timp un numar mare de victime.

Duminica este asteptat in Romania comisarul european pentru ajutor umanitar si managementul crizelor, Christos Stylianides.

O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane a efectuat, in cursul noptii, o misiune de evacuare, pe ruta Bucuresti - Cluj, pentru transferul a 12 raniti. Dintre cei 12 raniti, sapte au fost intubati, iar trei dintre acestia prezentau arsuri. Pacientii au fost asistati pe timpul zborului de catre o echipa SMURD din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca, formata din medici, asistenti si paramedici militari si transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri