Magdalena Serban, femeia acuzata ca a omorat o tanara dupa ce a impins-o pe sinele de metrou in statia Dristor 1 si a incercat sa ucida o alta in acelasi mod, a fost condamnata vineri de Tribunalul Bucuresti la inchisoare pe viata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, noteaza Agerpres.

Instanta a mai stabilit ca Magdalena Serban sa urmeze un tratament la medical, pana la insanatosire sau pana la obtinerea unei ameliorari care sa inlature starea de pericol.

In plus, femeia trebuie sa plateasca 30.000 euro daune morale si 1.200 lei daune materiale catre partea civila Alexandra Costache (fata care a scapat cu viata) si 30.000 euro daune morale catre partea civila Alexandru Ogra.

Judecatorii au mai dispus prelevarea de probe biologice de la Magdalena Serban, in vederea introducerii profilului genetic in sistemul national de baze genetice.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Magdalena Serban este acuzata de procurori de savarsirea infractiunilor de tentativa de omor si omor calificat.

Procurorii sustin ca pe 12 decembrie 2017, in timp ce se afla pe peronul statiei de metrou Dristor 1, Magdalena Serban a impins o tanara, Alina Ciucu, spre liniile de metrou, iar dupa ce victima a cazut pe sine, in timp ce aceasta incerca sa se agate de marginea peronului, a lovit-o in zona capului cu piciorul. Urmare a acestor actiuni, tanara a fost lovita de trenul ce intra in statie si a decedat.

Cu cateva ore inainte, femeia a incercat sa impinga o alta tanara, Alexandra Costache, spre linia de metrou in statia Costin Georgian, insa aceasta s-a opus si nu a patit nimic.

In timpul procesului, Magdalena Serban a povestit ce s-a intamplat in ziua de 12 decembrie 2017, cand a incercat sa impinga o tanara spre linia de metrou in statia Costin Georgian, insa fata s-a opus si nu a patit nimic.

"M-am simtit rau in ziua aceea. Am cautat de lucru la metrou, la mai multe statii, pe la chioscuri. M-am simtit nefolositoare. S-a intamplat ce s-a intamplat si imi pare rau. (...) Am lucrat si in Spania, la curatenie. In Spania am fost internata intr-un spital de psihiatrie. (...) Am avut ganduri negre, ameteli. Ma refer la aceste actiuni facute de mine. (...) Era inainte de sarbatori. Nu cunosc bine statiile de la metrou. Prima fata semana foarte mult cu cea la care am fost in Spania. Fata ei imi era cunoscuta. Mi-au venit ganduri negre, sa o imping pe statia de la metrou, pe podea, pe podeaua dintre statii. Dupa aceste ganduri, am actionat. Am vazut-o cand astepta metroul. Erau mai multe persoane acolo. Am impins-o o data, dupa care m-a impins si ea, moment in care am impins-o si eu, sa nu cad. Dupa ce am impins-o prima data, a cazut pe podea. Si a doua oara tot pe podea ar fi cazut, pentru ca nu s-a miscat, a opus rezistenta. Dupa aceea, a venit metroul, iar ea a plecat. Eu am iesit afara, m-am dus si am mancat, apoi am mai intrebat pe la magazine daca au nevoie de vanzator. Nu am gasit si am plecat la Dristor", a spus Magdalena Serban.

Ea a relatat si ce s-a intamplat in statia de metrou Dristor 1: "Am inceput sa ma uit la mai multe persoane si vedeam negru in jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine si eu am impins-o. Finalul nu l-am vazut, ca am plecat. A cazut pe sine. A incercat sa se ridice. Distanta era mai mare de 1,5 metri si nu se putea ridica. Era cu mainile intinse pe plafonul pe care asteapta calatorii si avea o geanta in una dintre maini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu stiu daca incerca sa se ridice. Nu am incercat sa o ajut, pentru ca voiam sa plec. Numai de un barbat putea fi ridicata de acolo", a mai povestit femeia in sala de judecata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri