''Vreau sa anunt ca Simona si cu mine nu vom continua parteneriatul nostru din 2019, doar din motive familiale din partea mea'', a scris Cahill in reteaua de socializare, conform Agerpres.ro.

''Dupa o lunga perioada de gandire si discutii, si multi ani cu peste 30 de saptamani pe drumuri, departe de familie, am decis sa iau o pauza de 12 luni de la antrenorat pentru a fi acasa si a fi alaturi de copii in etape importante ale vietii lor, in ultimul an de liceu, pregatire pentru sport si facultate, care consuma mult timp'', a explicat tehnicianul.

Cahill i-a multumit Simonei Halep pentru colaborare, elogiind calitatile pe care le-a gasit la liderul actual al tenisului mondial feminin.

''Vreau sa ii multumesc Simonei pentru patru ani minunati. Intelegerea ei, personalitatea, etica muncii, generozitatea si profesionalismul au facut sa fie o placere sa-i stau alaturi ca antrenor. Este o tanara de clasa si cineva pe care respect foarte mult, lucru mai important decat orice rezultat reusit'', a scris Cahill.

Simona Halep a pierdut finala...
Citeste si: Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roma

''Practic, am avut o meserie de vis si vreau sa ii multumesc ei pentru ca a facut-o sa fie astfel, pentru oportunitatea de a lucra cu cineva asa de talentat si de dedicat. Ii urez Simonei si echipei sale doar succes si astept cu nerabdare sa o sustin anul viitor'', a mai spus Cahill.

Antrenorul australian a avut multumiri si pentru membrii echipei Simonei: ''O mentiune speciala pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor si Virginia Ruzici, pentru sustinere, pentru incredere, prietenie si munca depusa in acesti ani''.

Cahill nu i-a uitat nici pe suporterii Simonei, in special pe cei romani: ''Si, in sfarsit, multumiri fanilor romani care au aratat o pasiune neclintita si sustinere fata de idolul lor. Sunteti senzationali, serios. Multumesc pentru ca l-ati adoptat pe acest australian ca pe unul de-al vostru in ultimii patru ani si m-ati facut sa ma simt binevenit in tara voastra. Multumesc''.

Darren Cahill a mentionat ca va colabora cu postul de televiziune ESPN la trei turnee de Mare Slem, Australina Open, Wimbledon si US Open in 2019.

Simona Halep a invins-o pe...
Citeste si: Simona Halep a invins-o pe Donna Vekici si s-a calificat in turul trei

La randul sau, Simona Halep i-a multumit lui Cahill pentru colaborarea care a durat patru ani: ''Multumesc mult Darren pentru toata munca depusa si pentru sustinerea incredibila din ultimii patru ani. Am fost norocoasa sa te am ca antrenor si am avut o calatorie extraordinara. Iti doresc tie si familiei tale tot binele si sunt sigura ca ne vom vedea in curand''.

Sursa foto: Agerpresfoto