Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri ca decontul lunar pentru grupurile care folosesc in comun masina pe rute Ilfov-Bucuresti se va acorda in baza unei declaratii pe proprie raspundere, iar Politia Municipiului Bucuresti va realiza verificari in trafic, noteaza Digi24.

„Ma bucur ca ieri CGMB a votat proiectul pe care l-am initiat si consilierii generali, in majoritatea lor, au apreciat ca este un proiect bun. Si anume - in special navetistii sa renunte la masina personala, sa vina impreuna spre Bucuresti: in loc, sa spunem, sa vina o masina cu un sofer, sa vina o masina cu patru persoane si atunci automat se diminueaza traficul si vor primi acest bonus din partea Primariei Capitalei, plata unui plin de benzina sau motorina de 500 de lei. Odata hotararea votata ieri, asteptam si noi viza de legalitate de la Prefectura si imediat se va realiza si regulamentul care va fi publicat pe site. Va fi o procedura simpla, tocmai pentru a nu ingreuna. Si oricum va fi o declaratie pe proprie raspundere, pentru ca asa este normal. Si, de asemenea, Politia Municipiului Bucuresti va realiza verificari in trafic, pentru a nu fi indusi in eroare si sa se plateasca aceste sume, iar de fapt cei care beneficiaza sa nu vina impreuna cu masina spre Bucuresti”, a explicat primarul Gabriela Firea, intr-o declaratie acordata presei, citata de Digi24.

Firea a adaugat ca masura vizeaza imbunatatirea calitatii aerului si reducerea traficului.

„Noi platim plinul de benzina pe un proiect care tine de calitatea mediului. (...) Prin urmare, persoanele care pe proprie raspundere si sub contract, bineinteles, dovedesc ca au o asociere voluntara cu doua - trei persoane sa vina impreuna spre Capitala vor primi aceste vouchere, acest bonus din partea Primariei. Deci exista legislatie in vigoare”, a spus Firea.

Consiliul General al Capitalei a adoptat in sedinta de joi proiectul de hotarare care vizeaza un decont lunar de pana la 500 de lei pentru grupurile de utilizatori din regiunea de dezvoltare Bucuresti - Ilfov care folosesc in comun autoturismul proprietate personala in vederea efectuarii deplasarilor cu destinatia municipiul Bucuresti.

Citeste si:
PMB cumpara energie termica si de la alti furnizori in afara de ELCEN
Primaria Capitalei va cumpara...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un consilier cere eliminarea băncilor din parcuri pentru oamenii să stea acasă
Setari Cookie-uri