26 Noiembrie 2018

Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului



Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane Daniel in care arata ca, din motive care tin de agenda europeana, nu va lua parte la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului, potrivit Agerpres.

"Preafericirea Voastra, va multumesc pentru calda invitatie de a participa la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului. Din pacate, din motive care tin de agenda europeana, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminica, 25 noiembrie 2018", arata seful statului in scrisoare.

Presedintele Klaus Iohannis ii va primi sambata, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Roma, si pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

Catedrala Mantuirii Neamului va fi sfintita duminica, iar Patriarhia anunta ca oamenii care vor sa asiste la ceremonie sunt asteptati pe esplanada din fata catedralei, unde vor putea urmari slujba pe ecranele special montate. In timpul Sfintei Liturghii vor avea acces in catedrala doar cei 2.000 de invitati oficiali. Slujba va fi oficiata de catre Patriarhul Daniel, alaturi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului.



Citeste si