In cadrul slujbei de sfintire a Catedralei Neamului, un preot din Constanta si-a dat foc hainelor, nemultumit de faptul ca a fost sanctionat de superiorii sai si nu mai este lasat sa oficieze slujbe. Preotul a fost implicat in 2015, intr-un accident de circulatie in urma caruia o persoana a murit. Masina pe care o conducea a fost izbita de un autoturism condus de un sofer beat, care a decedat in urma impactului.

Preotul spune ca, desi a fost victima in incident, sefii sai au decis sa il suspende. De atunci s-a judecat in instantele judecatoresti, dar a pierdut. In urma cu cinci zile, acesta i-a trimis patriarhului Daniel o scrisoare in care reclama nedreptatile. Pentru ca nu a primit un raspuns, a recurs la gestul de duminica de a-si da foc. Barbatul a fost dus la politie pentru audieri.

Vezi si: Sfintirea Catedralei Nationale: scurta cronologie a proiectului construirii Catedralei Mantuirii Neamului

"Referitor la persoana autoincendiata, se pare ca a existat o solicitare, a fost vorba despre un barbat care si-a scos geaca si a incendiat. Insa evenimentul s-a petrecut in zona unui hotel din apropiere, nu in incinta catedralei. Persoana in cauza a fost condusa la sectia de politie, unde s-a deplasat si un echipaj SMURD pentru a-i acorda ingrijiri medicale. Persoana a refuzat transportul la spital", precizeaza reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

Gorj: Mineri din mai multe...
Citeste si: Gorj: Mineri din mai multe cariere ale CEO, in greva

Barbatul, care a fost preot in judetul Constanta, a vrut sa protesteze astfel fata de caterisirea pe care o considera injusta. Sanctiunea i-a fost aplicata dupa ce, in 2015, a fost implicat intr-un accident rutier.

Preotul amenintase inca de zilele trecute ca-si va da foc in timpul slujbei de sfintire a Catedralei Neamului.

Cati bani au fost investiti pana acum in Catedrala Mantuirii Neamului

Valcea: Protest la Spitalul...
Citeste si: Valcea: Protest la Spitalul Judetean dupa ce un copil a intrat in coma

Sursa foto: Agerpres Foto