Politistii sunt ingrijorati de inghetarea salariilor bugetarilor si ameninta cu proteste

Politistii sunt ingrijorati de proiectul de ordonanta aparut miercuri, prin care salariile bugetarilor vor fi inghetate anul viitor la nivelul lunii decembrie 2018, si afirma ca asteapta clarificari din partea Guvernului.

Mai mult, ei ameninta cu proteste anul viitor, chiar in timpul unor evenimente incluse in programul aferent preluarii presedintiei UE de catre Romania.

"Suntem ingrijorati de asertiunile aparute, ieri, in spatiul public. A fost lansata o asertiune fulminanta, privind inghetarea salariilor bugetarilor in anul 2019, care s-a propagat cu repeziciune in mass-media si pe toate celelalte canale de comunicare, starnind nedumerire si, mai ales, nemultumire in randul bugetarilor.

Avand in vedere faptul ca textul pus in circulatie - prezentat drept proiectul unei OUG pentru stabilirea de masuri fiscal-bugetare si prorogarea unor termene care vizeaza personalul platit din fonduri publice si cel platit de la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensionarii), de la 1 ianuarie 2019 - nu a fost revendicat, oficial, de Ministerul Muncii sau de Ministerul Finantelor, care au dreptul de a propune reglementari in domeniile de referinta, dar nici nu a fost contracarat ferm pe canalele oficiale de informare publica, asteptam clarificari din partea Guvernului", se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicale Nationale a Politistilor si Personalului Contractual, remis joi Ziare.com.

Politistii afirma ca o eventuala punere in practica a acestor prevederi le-ar aduce prejudicii financiare profunde, "dat fiind faptul ca familia noastra ocupationala deja a fost dezavantajata si discriminata in raport cu alte categorii bugetare".

Citeste si:
Un bărbat mort de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a...
Un bărbat mort de doi ani,...

Ei precizeaza ca, in functie de pozitia Guvernului fata de acest proiect, vor stabili un calendar de proteste pentru anul viitor.

"In functie de pozitia Guvernului fata de acest "proiect", dar si de decizia in ceea ce priveste salarizarea politistilor, personalului contractual si, implicit, a familiei noastre ocupationale, vom stabili calendarul actiunilor sindicale, dupa data de 1 ianuarie 2019, alaturi de partenerii nostri din tara si din Uniunea Europeana, calendar care ar putea avea in vedere organizarea unor forme legale de protest chiar in timpul unor evenimente incluse in programul aferent preluarii presedintiei UE de catre Romania", se mai arata in comunicat.

Potrivit unui proiect de ordonanta primit de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), Guvernul vrea sa inghete salariile bugetarilor anul viitor la nivelul lunii decembrie 2018. Potrivit Federatiei, OUG ar urma sa fie adoptata vineri.

Sursa foto: Simion Mechno / Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri