UPDATE: este oficial: Angajatii din sistemul bugetar se vor bucura de inca doua zile libere in preajma Craciunului si a Anului Nou, respectiv 24 si 31 decembrie. ”Sper ca tot mai multi romani sa aiba liniste si tihna in aceste sarbatori impreuna cu familiile”, a precizat Dancila la inceputul sedintei de guvern.

Astfel, zilele de 24 si 31 decembrie au fost declarate zile libere legale. Concret, romanii care lucreaza la stat vor avea, cu tot cu weekenduri, o vacanta de cinci zile de Craciun si una la fel de Anul tot.

24 decembrie pica intr-o zi de luni, iar Guvernul a hotarat astazi ca va lega aceasta zi de weekend si de cele doua zile libere de Craciun, 25 si 26 decembrie, care vor pica in zilele de miercuri si joi.

Initial, in perioada sarbatorilor de iarna, bugetarii ar fi trebuit sa stea acasa doar pe 25 si 26 decembrie, dar si pe 1 si 2 ianuarie. Acum vor avea in plus 24 si 31 decembrie. O situatie similara a fost si in 2012, cand Guvernul a decis 24 decembrie si 31 decembrie sa fie nelucratoare.

Intarzierea legii bugetului...
Citeste si: Intarzierea bugetului pe 2019, efecte catastrofale asupra cercetarii

Practica ultimilor ani a aratat ca atunci cand sunt zile lucratoare de legatura intre weekend si zilele de sarbatoare, Executivul a ales sa le ofere angajatilor o zi de odihna in plus. Ce-i drept, bugetarii vor trebui sa recupereze cele doua zile, stand jumatate de ora peste programa, pana cand se vor acoperi cele 16 ore de munca..

Ce zile libere vom avea in 2019

– 1 ianuarie (marti): Anul Nou
– 2 ianuarie (miercuri)
– 24 ianuarie (joi): Ziua Unirii Principatelor Romaniei
– 26 aprilie (vineri): Vinerea Mare
– 28 aprilie (duminica): Paste ortodox
– 29 aprilie (luni): Paste ortodox
– 1 mai (miercuri): Ziua Muncii
– 1 iunie (sambata): Ziua Copilului
– 16 iunie (duminica): Rusalii
– 17 iunie (luni): A doua zi de Rusalii
– 15 august (joi): Adormirea Maicii Domnului
– 30 noiembrie (sambata): Sfantul Andrei
– 1 decembrie (duminica): Ziua Marii Uniri
– 25 decembrie (miercuri): Craciunul
– 26 decembrie (joi): a doua zi de Craciun

Sursa foto: Dean Drobot / Shutterstock