Gabriela Firea a promis transport gratuit, insa acesta ii va costa scump pe bucuresteni. Cine sunt magistratii care il vor judeca Liviu Dragnea. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 14 decembrie.

Cine sunt judecatorii care i-au picat lui Dragnea. Apelul in procesul in care liderul PSD Liviu Dragnea a primit 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare la fond a fost repartizat aleatoriu de programul informatic ECRIS al Instantei Supreme (ICCJ) la completul de 5 judecatori (C5) P2 format din judecatoarele: Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa si Simona Enceanu. Potrivit hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM, conduse de facto de judecatoarea Lia Savonea, joi, ICCJ a tras la sorti cele 3 C5-uri care vor functiona doar pana la sfarsitul anului 2018, a re-repartizat dosarele pe completuri si a dat noi termene. Astfel, daca procesul lui Dragnea fusese initial amanat pentru data de 14 ianuarie 2019, acum a primit termen pe 19 decembrie 2018. Surse judiciare au explicat G4Media.ro ca, daca, la termenul din 19 decembrie, completul administreaza probe, va ramane si in 2019 si va da verdictul final, potrivit principiului stabilitatii si continuitatii recomandat de CEDO, scrie G4Media.

Dragnea, inconjurat de UDMR-isti. C.T. Popescu: Prima data cand il vedem sub forma de urs panda. Ce spun imaginile cu Liviu Dragnea, pus cu spatele la perete si inconjurat de UDMR-isti? „e prima data cand vrea sa starneasca bunavointa”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Potrivit jurnalistului insa, principala intrebare care se pune e despre ce ar putea negocia UDMR? „Ce sa le mai ofere Dragnea? Nu are ce. Decat intrarea la guvernare”, a opinat Cristian Tudor Popescu, scrie Digi24.

Cat i-ar costa, de fapt, pe bucuresteni transportul gratuit promis de Firea. Gabriela Firea a anuntat ca vrea sa le asigure tuturor bucurestenilor, incepand cu anul 2019, transport gratuit cu autobuzul, troleibuzul si tramvaiul. Masura - aparent menita sa-l scuteasca pe omul simplu de o cheltuiala zilnica - ar putea ajunge, pana la urma, sa-l coste cat nu face si ar aduce transportul public din Capitala intr-o stare chiar mai proasta decat cea in care este acum. Iata de ce. La acest moment, potrivit Societatii de Transport Bucuresti SA (STB), pot circula gratuit cu autobuzul, troleibuzul si tramvaiul doar cateva categorii de bucuresteni. Mai exact, copiii sub 7 ani, veteranii de razboi, veteranii Revolutiei din 1989 (dar si urmasii lor), fostii detinuti politici, persoanele cu handicap, cele deportate si pensionarii. Potrivit unor hotarari adoptate pe 12 decembrie de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), insa, de transport gratuit urmeaza sa se bucure si toti elevii din Capitala, dar si insotitorii pensionarilor, noteaza ziare.com

Datoria externa a Romaniei tot creste. La cat a ajuns. Datoria externa totala a Romaniei a crescut in primele zece luni ale acestui an, fata de finalul anului trecut, cu 1,492 miliarde euro, la 98,853 miliarde euro, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR). La finalul anului trecut, datoria externa totala a Romaniei a fost de 97,361 miliarde euro, arata datele revizuite ale BNR. Dupa primele zece luni, din totalul datoriei externe, datoria externa pe termen lung a insumat 68,286 miliarde euro la 31 octombrie, (69,1% din totalul datoriei externe), in scadere cu 0,3% fata de 31 decembrie 2017. Totodata, datoria externa pe termen scurt a inregistrat la 31 octombrie nivelul de 30,567 miliarde euro (30,9% din totalul datoriei externe), in crestere cu 6% fata de 31 decembrie 2017, informeaza Digi 24

Se strica vremea in weekend! Cod portocaliu de ninsori emis de meteorologi! Se intorc ninsorile. Incepand de vineri seara si pana duminica sunt asteptate ninsori, lapovita, ploi si polei, in mai multe zone din tara. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zapada, viscol, valabil de pe 15 decembrie – ora 06 si pana 16 decembrie – ora 12. In intervalul mentionat, in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. In zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h. Meteorologii au emis si un cod galben ninsori, lapovita, ploi si polei, valabil de pe 14 decembrie – ora 19 si pana pe 16 decembrie – ora 18. Mai multe despre acest subiect AICI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri