Curtea de Apel Bucuresti a decis sa confiste de la omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv pentru coruptie, terenul de 224 de hectare din Baneasa pe care sunt construite IKEA, Mall Baneasa si Ambasada SUA, potrivit minutei de sedinta. Decizia nu e definitiva si poate fi atacata cu apel.

Statul roman, prin Ministerul Finantelor, s-a constituit ca parte civila in dosarul ”Baneasa”, in care Puiu Popoviciu a fost condamnat in august 2017 la 7 ani de inchisoare. Popoviciu se afla acum in Marea Britanie, noteaza G4Media.

Procurorii DNA au acuzat faptul ca, in perioada 2000-2004, o serie de intelegeri ilegale intre Puiu Popoviciu si Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, au facut terenul de 224 de hectare din cea mai scumpa zona a Bucurestiului sa fie cumparat la un pret de nimic de catre o companie controlata de omul de afaceri.

Dupa ce Popoviciu si ceilalti inculpati au fost condamnati in dosarul penal, aceasta e prima sentinta in procesul civil.

Mai mult, Curtea de Apel a sesizat DNA si Oficiul European de Lupta Antifrauda al Uniunii Europene (OLAF) cu privire la infractiunea de deturnare de fonduri europene referitoare la proiectul Primariei Municipiului Bucuresti, privind zona de Nord a Municipiului Bucuresti, privind reabilitarea si amenajarea aductiunii de apa, preluare apa pluviala si apa menajera – canal, racordare la reteaua de gaze, racordare la reteaua electrica si constituirea de cai de acces si drumuri, precum si realizarea altor facilitati, in vederea cercetarii si urmaririi penale cu privire la faptele si persoanele ce au legatura cu respectivul proiect. De remarcat ca proiectul respectiv a fost realizat de Primaria Bucuresti in mandatul de primar al lui Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri