Incepand cu joi, 3 ianuarie, vremea se raceste simtitor. In urmatoarele zile, temperaturile vor fi mai scazute decat cele obisnuite pentru aceasta perioada, fiind tot mai frig de la o dimineata la alta. Meteorologii anunta ninsori in cea mai mare parte a tarii, in timp ce in zonele montane ne putem astepta si la viscol.

Sunt anuntate ninsori in special in partea de vest, centru si nord a tarii.

Meteorologii spun ca un val de aer polar acopera Romania incepand de astazi, temperaturile urmand sa coboare pe timpul noptii chiar si la -16 grade Celsius, urmand sa revenim la normal dupa data de 6 ianuarie, scrie Ziare.com.

Pana atunci insa, incepand de joi vorbim de valori termice sub -10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si din nordul Moldovei, unde este posibil sa avem si precipitatii sub forma de ninsori. In special in zonele montane vor avea loc intensificari ale vantului.

Vremea se raceste si in Bucuresti, unde ne asteptam in perioada urmatoare la innorari temporare, dar si la precipitatii predominant sub forma de ploi si lapovita. Valorile de temperatura vor fi mai coborate, cu maxime de -0 grade pana la 1 grad si minime intre -6, -7 grade.

Cod galben de vant puternic...
Citeste si: Cod galben de vant puternic pentru zona de munte din 27 de judete

Iata maximele prognozate pentru joi in alte orase din tara:

Brasov: - 1 grad
Baia Mare: -2 grade
Cluj-Napoca: - 1 grad
Constanta: 4 grade
Craiova: 2 grade
Suceava: -1 grad
Iasi: 1 grad
Galati: 2 grade
Timisoara: 2 grade

Temperaturi mai scazute decat cele normale se vor inregistra in intreaga prima decada a lunii ianuarie, cand maximele vor fi cuprinse intre -7 grade pana la 1 grad, in timp ce minimele se vor situa intre -16 grade in estul Transilvaniei si -3 grade pe litoral.

ANM: Vreme deosebit rece si...
Citeste si: ANM: Vreme deosebit rece si intensificari ale vantului in Bucuresti

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vremea se schimba radical. Meteorologii anunta lapovita si ninsoare