Vremea se schimba dupa Craciun. Potrivit ANM, temperaturile scad si ploile, ninsorile sau lapovita vor cuprinde sudul, estul si centrul tarii, incepand de vineri seara.

De vineri, se inmultumesc precipitatiile in Oltenia, Muntenia si mare parte din Transilvania si Moldova. Acestea se vor transforma in ninsori, in special in Transilvania, Banat, Crisana, Maramures, Moldova si la munte, se arata in prognoza ANM. In Banat, in intervalul 25 – 28 decembrie va avea loc un proces de racire, iar maximele diurne nu vor mai depasi, in medie, 1 grad Celsius, in timp ce minimele nocturne vor scadea spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in jurul datei de 26 decembrie, cand va ploua, dar si in intervalul 29 decembrie - 3 ianuarie, cand vor fi si lapovite sau ninsori, mai ales in cursul noptilor, informeaza Mediafax.

Si in Crisana, in jurul datei de 26 decembrie local vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar intre 29 decembrie si 4 ianuarie vor fi mai ales lapovite si ninsori, moderate cantitativ. Temperaturile vor avea o scadere accentuata, pina la valori de aproximativ 0 grade Celsius pe 27 decembrie. In Transilvania vremea se raceste spre medii ale maximelor de pana la minus 2 grade si ale minimelor de pana la minus 10 grade, pe 27 - 28 decembrie. Pe 26 decembrie vor fi precipitatii mixte, in general slabe cantitativ, iar intre 29 decembrie si 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse. In Maramures vor fi precipitatii pe arii relativ extinse aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoza, predominant sub forma de ploaie la inceput, iar dupa 29 decembrie mai ales sub forma de ninsoare.

Temperaturile scad cu aproximativ 10 grade in Moldova, de joi pana duminica, ajungand la maxime de 0 grade si minime de minus 7 grade, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii locale, predominant ninsori, va fi ridicata intre 29 decembrie si 4 ianuarie, iar pana atunci numai izolat si trecator vor fi ploi slabe sau lapovita, mai ales vineri. Si in Dobrogea scad temperaturile cu 10 grade, astfel incat pe 28 decembrie vor fi temperaturi maxime de 2 grade si minime de minus 4 grade. Dupa data de 27 decembrie precipitatiile vor fi prezente pe arii extinse, predominat sub forma de ploaie.

In Muntenia, pe 28 decembrie, vor fi maxime diurne de aproximativ 1 grad si minime nocturne de minus 5 grade. Tot dupa 27 decembrie, aproape zilnic, se vor semnala precipitatii mixte la nivel local, in general slabe cantitativ. In Oltenia probabilitatea pentru precipitatii mixte va creste incepand de vineri. Pe 28 decembrie nu se vor mai depasi temperaturi medii de 0 grade ziua si minus 5 grade noaptea.

La munte, pana la sfarsitul saptamanii, vremea se va raci de la o zi la alta, iar mediile termice vor scadea spre minus 8 grade ziua si minus 12 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse si moderate cantitativ va creste de joi, cand vor predomina ninsorile.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri