Aproximativ 40% din locuitorii Uniunii Europene cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani aveau, in 2017, un nivel tertiar de educatie, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Educatia tertiara este nivelul de educatie oferit de universitati, universitati tehnice, institute de tehnologie si alte institutii care acorda diplome academice sau certificate de competenta profesionala superioara.

In 2017, in timp ce 45% din femeile din UE cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani si-au finalizat educatia tertiara, proportia era de 35% pentru barbati. In ultimii ani procentul barbatilor cu educatie tertiara a crescut in UE, dar intr-un ritm mai lent decat in cazul femeilor, ducand la o diferenta mai mare intre genuri, scrie Agerpres.

Cel mai ridicat procent al persoanelor cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani care au dobandit in 2017 educatie tertiara se inregistra in Lituania (58%), Cipru (56%) si Irlanda (55%), iar cel mai scazut in Romania (26%), Italia (27%) si Croatia (29%).

In 2017, una din trei trei persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 54 de ani inregistra un nivel tertiar de educatie (34%), comparativ cu una din cinci in randul celor cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 de ani.

Citeste si:
Eurostat: Companiile medii, motorul economiilor din România și...
Eurostat: Companiile de...

Eurostat publica aceste date cu ocazia celebrarii zilei internationale a educatiei, in 24 ianuarie.

Sursa foto: Ditty_about_summer, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Violeta Alexandru caută locuri de muncă pentru srilankezii abandonați pe Otopeni
Setari Cookie-uri