Aproximativ 40% din locuitorii Uniunii Europene cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani aveau, in 2017, un nivel tertiar de educatie, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Educatia tertiara este nivelul de educatie oferit de universitati, universitati tehnice, institute de tehnologie si alte institutii care acorda diplome academice sau certificate de competenta profesionala superioara.

In 2017, in timp ce 45% din femeile din UE cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani si-au finalizat educatia tertiara, proportia era de 35% pentru barbati. In ultimii ani procentul barbatilor cu educatie tertiara a crescut in UE, dar intr-un ritm mai lent decat in cazul femeilor, ducand la o diferenta mai mare intre genuri, scrie Agerpres.

Cel mai ridicat procent al persoanelor cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani care au dobandit in 2017 educatie tertiara se inregistra in Lituania (58%), Cipru (56%) si Irlanda (55%), iar cel mai scazut in Romania (26%), Italia (27%) si Croatia (29%).

In 2017, una din trei trei persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 54 de ani inregistra un nivel tertiar de educatie (34%), comparativ cu una din cinci in randul celor cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 de ani.

Eurostat publica aceste date cu ocazia celebrarii zilei internationale a educatiei, in 24 ianuarie.

Sursa foto: Ditty_about_summer, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri