Pompierii din Alba continua si luni actiunile de lichidare a focarelor de incendiu existente pe amplasamentul fostei fabrici de condimente din Alba Iulia, mistuita sambata dimineata de flacari.

La 55 de ore de la declansarea incendiului, pe amplasament actioneaza 32 de pompieri, cu cinci autospeciale de lucru cu apa si spuma, precum si o autoscara.

"Pentru alimentarea autospecialelor sunt folosite patru motopompe, cu ajutorul carora se ia apa din Ampoi, rau aflat in imediata apropiere. De asemenea, la fata locului se afla si Containerul de cautare-salvare pentru facilitarea accesului in caz de nevoie spre focarele existente", a mentionat prim-adjunctul sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, noteaza Agerpres.

Dupa ce sambata au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului peste 80 de pompieri din patru judete - Alba, Cluj, Hunedoara si Sibiu, in noptile de sambata spre duminica si duminica spre luni, respectiv in ziua de duminica, au actionat cate 30 de subofiteri si ofiteri ai ISU Alba.

Ce se va intampla cu cei 300 de angajati

Fabrica, cea mai mare cu acest profil din Romania si una din cele mai importante din Europa de Est, la care lucrau aproape 300 de angajati, a fost inaugurata in ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului francez Solina.

Fabrica Solina de ingrediente...
Citeste si: Fabrica Solina, distrusa de incendiu, era asigurata la Omniasig

Conducerea Solina Romania a anuntat duminica, printr-un comunicat de presa, ca va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajatilor "continuitate, siguranta locului de munca si perspectiva viitorului".

"Conducatorii grupului francez Solina au declarat ferm ca nu vor renunta la activitatile de productie din Romania. In perioada imediat urmatoare, activitatile de productie vor fi transferate catre alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, pana la remedierea situatiei din Romania", se mai precizeaza in comunicatul citat.


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Mesaj de avertizare RO-Alert legat de incediul depozitului Remat