Metrorex va demara o licitatie pentru studiul de prefezabilitate si fezabilitate in vederea montarii unor panouri de siguranta care sa asigure protectia bucurestenilor care calatoresc in timpul orelor de varf.

“Cu privire la montarea sistemului de protectie a calatorilor la marginea peroanelor statiilor de metrou, Metrorex a facut demersuri pentru stabilirea obiectivului de investitii referitor la montarea panourilor de siguranta. Acestea vor fi montate pentru a proteja calatorii atunci cand, la orele de varf, peroanele unor statii sunt foarte aglomerate”, se mentioneaza intr-un comunicat al Metrorex.

Reprezentantii companiei mentioneaza ca dupa definitivarea si avizarea/aprobarea documentatiilor tehnico-economice, va fi demarata procedura de achizitie a lucrarilor de executie a noului sistem de siguranta. “Dupa finalizarea celor doua studii, se vor sti cu exactitate atat costurile aferente proiectului, cat si termenul de implementare a acestuia”, explica Metrorex.

Anterior, potrivit Gandul, Avocatul Poporului s-a autosesizat in legatura cu situatia de la Metrorex referitoare la posibile defectiuni la panourile de siguranta din statiile de metrou si la scarile rulante, care ar incalca prevederile constitutionale privind dreptul la viata si integritate fizica si psihica.

De cealalta parte, Metrorex spune ca circulatia trenurilor de metrou cu calatori se desfasoara in conditii de siguranta, iar pana la acest moment compania nu a primit niciun raport Agentia de Investigare Feroviara Romana – AGIFER cu privire la accidente.

“Atat Metrorex, cat si institutiile cu atributii in controlul activitatilor privind siguranta circulatiei, verifica in permanenta respectarea procedurilor, iar eventualele accidente/incidente produse in circulatia trenurilor cu calatori sunt investigate de Agentia de Investigare Feroviara Romana – AGIFER. In urma acestor investigatii rezulta, dupa caz, recomandari de siguranta care sunt puse in aplicare de catre Metrorex. Facem precizarea ca aceste rapoarte de investigare sunt facute publice, dupa finalizare, conform prevederilor legislatiei in vigoare. Pana la acest moment, Metrorex nu a primit niciun astfel de raport”, se mentioneaza in comunicatul de presa Metrorex.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri