Un primar din Botosani a redus numarul asistatilor social de la 382 la 8. Cum a reusit?

Primarul comunei Dangeni, Catalin Rotundu, a reusit, cu sprijinul unui psiholog si cu accesarea unor proiecte cu finantare nerambursabila din fonduri elvetiene, sa convinga sute de oameni, asistati social, ca e mai bine pentru toata lumea sa munceasca.

"Cand am venit la Primarie aveam 382 de asistati sociali. Am facut o evaluare a fiecarei gospodarii prin aplicarea unor chestionare si am cautat solutii. Am scris un proiect pe fonduri elvetiene pentru a putea aduce un psiholog in comuna, pe langa compartimentul de asistenta sociala al Primariei, si am reusit. Am colaborat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si cu mediul privat pentru a vedea de ce calificari e nevoie pentru muncitori si am solicitat AJOFM sa organizeze cursul de calificare la noi in comuna, pe nevoile din mediul privat. Luna trecuta am avut 8 asistati sociali, luna aceasta sunt 11, dar mai mult de 60 de zile nu ii tinem ca asistati social pe cei care au adeverinta ca sunt apti de munca. Ii ajutam sa se integreze in piata muncii", a declarat primarul comunei Dangeni, Catalin Rotundu, potrivit Mediafax.

Potrivit edilului, o foarte mare problema in comuna o reprezinta si nivelul scazut de educatie si de cultura al comunitatii, insa exista proiecte pe termen lung pentru a rezolva si aceasta situatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri