Fostul ministru Ilan Laufer este audiat la aceasta ora la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, in calitate de suspect in dosarul in care Carmen Adamescu este acuzata de frauda, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

In calitate de administrator la doua firme, Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu in administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producand societatii un prejudiciu de peste 5.800.000 de euro, scrie Hotnews.ro, citand surse apropiate situatiei.

Ilan Laufer este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasa si evaziune fiscala.

Sursele judiciare citate afirma ca, in calitate de administrator la doua societati, Ilan Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu in administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producand magazinului pagube de peste 5.800.000 de euro. Conform surselor citate, cei care doreau sa inchirieze spatii in Unirea incheiau mai intai contracte subsecvente cu societatile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat sa inchirieze spatiile in Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obtinuti de Ilan ar fi fost transferati catre patru societati din Cipru si Elvetia, de unde erau ulterior retrasi, prin incheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanta, comision si intermediere. Aceste sume, astfel obtinute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

De asemenea, anchetatorii spun ca pentru a nu achita taxele si impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin incheierea si inregistrarea in evidenta contabila a unor contracte fictive de consultanta, cu cele 4 firme din Cipru si Elvetia. Cheltuielile fictive se ridica la suma de 22 de milioane de lei.

Procurorii extind acuzatiile...
Citeste si: 10 august: Procurorii extind acuzatiile pentru sefii din Jandarmerie

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Surse Romania TV: Radu Mazare a evadat