Ilan Laufer, audiat la Politie. Ar fi suspect in dosarul lui Carmen Adamescu, prejudiciul depasind 5,8 milioane de euro

Fostul ministru Ilan Laufer este audiat la aceasta ora la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, in calitate de suspect in dosarul in care Carmen Adamescu este acuzata de frauda, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

In calitate de administrator la doua firme, Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu in administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producand societatii un prejudiciu de peste 5.800.000 de euro, scrie Hotnews.ro, citand surse apropiate situatiei.

Ilan Laufer este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasa si evaziune fiscala.

Sursele judiciare citate afirma ca, in calitate de administrator la doua societati, Ilan Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu in administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producand magazinului pagube de peste 5.800.000 de euro. Conform surselor citate, cei care doreau sa inchirieze spatii in Unirea incheiau mai intai contracte subsecvente cu societatile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat sa inchirieze spatiile in Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obtinuti de Ilan ar fi fost transferati catre patru societati din Cipru si Elvetia, de unde erau ulterior retrasi, prin incheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanta, comision si intermediere. Aceste sume, astfel obtinute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

De asemenea, anchetatorii spun ca pentru a nu achita taxele si impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin incheierea si inregistrarea in evidenta contabila a unor contracte fictive de consultanta, cu cele 4 firme din Cipru si Elvetia. Cheltuielile fictive se ridica la suma de 22 de milioane de lei.

Citeste si:
Ilan Laufer anunţă că va candida la Primăria Bucureştiului
Ilan Laufer anunţă că va...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri