Presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat la Digi24 ca acuzatiile lui Ilan Laufer sunt extrem de grave, fiind un subiect sensibil nu numai in Romania, ci si in intreaga lume.

"Am inteles ca Ilan Laufer intentioneaza sa depuna o plangere la CNCD. Laufer a mai fost ministru in guvern, numit de Iohannis", a spus Asztalos Csaba.

Potrivit acestuia, au mai fost trei dosare privind etichetarea de nazism a lui Klaus Iohannis.

"Se continua utilizarea unor stereotipuri si prejudecati. In lupta politica se folosesc acesre elemente si este regretabil", a adaugat seful CNCD.

El a explicat si care este procedura intr-un astfel de caz.

"In principiu, cand avem victima unei posibile fapte de discriminare trebuie sa primim o plangere. Nu am mai avut o asemenea plangere care sa se refere la refuzul de a fi numit ministru. Laufer a emis deja un mesaj public, Iohannis trebuie sa rastoarne aceasta prezumtie, sa spuna - nu l-am numit pe Laufer din urmatoarele motive. Ar ajuta o explicatie a presedintelui. Avem o o procedura in discriminare, Laufer a creat o prezumtie simpla a unei discriminari pe care Iohannis o poate rasturna explicand care au fost motivele refuzului la numire", a explicat seful CNCD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri