Presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat la Digi24 ca acuzatiile lui Ilan Laufer sunt extrem de grave, fiind un subiect sensibil nu numai in Romania, ci si in intreaga lume.

"Am inteles ca Ilan Laufer intentioneaza sa depuna o plangere la CNCD. Laufer a mai fost ministru in guvern, numit de Iohannis", a spus Asztalos Csaba.

Potrivit acestuia, au mai fost trei dosare privind etichetarea de nazism a lui Klaus Iohannis.

"Se continua utilizarea unor stereotipuri si prejudecati. In lupta politica se folosesc acesre elemente si este regretabil", a adaugat seful CNCD.

El a explicat si care este procedura intr-un astfel de caz.

Citeste si:
"Romanii s-ar intoarce in tara daca ar primi casa cu garantii de stat"
Laufer: "Romanii s-ar...

"In principiu, cand avem victima unei posibile fapte de discriminare trebuie sa primim o plangere. Nu am mai avut o asemenea plangere care sa se refere la refuzul de a fi numit ministru. Laufer a emis deja un mesaj public, Iohannis trebuie sa rastoarne aceasta prezumtie, sa spuna - nu l-am numit pe Laufer din urmatoarele motive. Ar ajuta o explicatie a presedintelui. Avem o o procedura in discriminare, Laufer a creat o prezumtie simpla a unei discriminari pe care Iohannis o poate rasturna explicand care au fost motivele refuzului la numire", a explicat seful CNCD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ce averi au candidatii la alegerile prezidentiale din 2019?