"Astazi, in anul 2018, am fost respins de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Sunt ingrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci cand m-a refuzat in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, fara sa motiveze aceasta decizie, ceea ce este neconstitutional.

Consider ca refuzul presedintelui Iohannis, in ceea ce ma priveste, este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat in ultimul an presedintele Klaus Iohannis. Asa cum se stie, domnul Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite.

A refuzat si blocat numirea unui ambasador in Israel, dorind pe aceasta cale sa saboteze relatia dintre Romania si Israel. Totodata, va pot spune ca a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de guvern comune care trebuia sa aiba loc intre Guvernul israelian si cel roman", a spus Laufer.

Cine este Harry-Ilan Laufer, omul refuzat de Iohannis

Ilan Laufer s-a nascut la 16 august 1983.

Prima reactie a lui Klaus...
Citeste si: Prima reactie a lui Klaus Iohannis la acuzatiile lui Ilan Laufer

A urmat cursurile Liceului de Arte Plastice ''Nicolae Tonitza'' si este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (2006), conform CV-ului publicat pe site-ul www.imm.gov.ro.

A fost Listing Agent / Residential Negotiator in cadrul CBRE (februarie 2003-octombrie 2004); Senior Office Negotiator / Corporate Manager, Balkan Real Estate, Bucharest (octombrie 2004-mai 2005); Development Manager (mai 2005-februarie 2006), gasind noi locatii pentru magazinele Time Out pe intreg teritoriul Romaniei; manager de vanzari zonal (februarie-decembrie 2006) pentru lantul de centre comerciale Winmarkt; proprietar si fondator al Retail Group (octombrie 2006-ianuarie 2017); proprietar, fondator si director general pe domeniul cosmetice (martie 2013-august 2016), dezvoltand un lant de sapte magazine de cosmetice sub brandul Just Cosmetics. Ilan Laufer a intermediat intrarea celor de la H&M pe piata din Romania si a contribuit la extinderea Grupului Inditex pe piata locala, precizeaza site-ul citat.

Din februarie 2013 pana in noiembrie 2014, a fost consilier personal al ministrului delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

Incepand cu 18 ianuarie 2017 si pana la 29 iunie 2017, a ocupat postul de secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. La 29 iunie 2017, Harry-Ilan Laufer a fost investit ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, functie pe care a detinut-o pana la 29 ianuarie 2018

Lia Olguta Vasilescu si...
Citeste si: Dancila insista sa fie numiti Vasilescu si Draghici si trimite caziere

Sursa: Agerpres