Declaratia controversata a lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe presedintele Iohannis ca i-a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltarii pentru ca e evreu, o declaratie de altfel criticata de asociatiile evreiesti, capata alte valente. El a declarat ca s-a nascut la Maternitatea Polizu din Bucuresti, insa mai multe publicatii din Israel au relatat ca el s-a nascut la Rishon LeZion, al patrulea cel mai mare oras din aceasta tara, si a emigrat ulterior in Romania.

In ianuarie 2017, cotidianul Jerusalem Post relata de exemplu ca „(...) Ilan Laufer este un expat israelian in varsta de 33 de ani care s-a nascut la Rishon Lezion si a devenit un succes om de afaceri in Bucuresti”.

Potrivit sursei citate, el a emigrat in Romania la inceputul anilor 2000, dupa ce tatalui sau i-a fost oferit un loc de munca in Romania.

„Dupa ce s-a mutat in Romania, Laufer s-a casatorit cu Alina, o celebritate locala care a devenit faimoasa dupa ce a fost prezentatoare la televizor si a participat la spectacole de divertisment”, mai preciza sursa citata.

Ieri, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca refuza numirea lui Ilan Laufer la Dezvoltare, acesta a declarat intr-o conferinta de presa ca seful statului a recurs la acest gest din motive antisemite.

Citeste si:
Prima reactie a lui Klaus Iohannis la acuzatiile lui Ilan Laufer
Prima reactie a lui Klaus...

„Dragi romani, ma numesc Ilan Laufer, sunt cetatean roman, din parinti romani, nascut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, si-a inceput Laufer declaratia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ilan Laufer: CV-ul omului refuzat de Iohannis