Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, dupa participarea la sedinta conducerii PSD, ca va pregati un draft de sesizare a CCR dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat revocarea si numirea unor ministri, precizand insa ca decizia va fi luata saptamana viitoare.

Tudorel Toader a spus ca a vorbit la sedinta PSD despre doua subiecte: raspunsul autoritatilor romane la raportul MCV si o posibila sesizare a CCR privind un conflict constitutional dupa refuzul presedintelui Klaus Iohannis de numire in functie a doi ministri.

"Saptamana aceasta, pana luni, voi redacta un draft, un proiect de posibila sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele republicii, conflict rezultat din refuzul presedintelui de revocare, respectiv semnare a ministrilor propusi.

Nu inseamna ca s-a luat decizia. La MJ voi redacta impreuna cu colegii mei acest proiect de posibila sesizare a CCR, luni il voi prezenta, il vom discuta si apoi cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict.

Posibila sesizare va veni, cel mai probabil, daca va veni, de la Guvern, parte a conflictului, sub semnatura doamnei prim ministru", a declarat Tudorel Toader, scrie Ziare.com.

Saptamana trecuta, Klaus Iohannis a refuzat propunerile PSD de numire a Liei Olguta Vasilescu ca ministru al Transporturilor si pe Ilan Laufer la portofoliul Dezvoltarii. In plus, dupa cea de-a doua runda de propuneri a social-democratilor, Klaus Iohannis a anuntat ca pana dupa 1 decembrie nu va mai exista nicio schimbare de ministri.

„N-o sa va vina sa credeti, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt ministri in aceste guverne in nici 2 ani. Asa nu se poate guverna. E imposibil sa schimbi ministri toata ziua - buna ziua, de asta se ocupa PSD. Cum sa ne imaginam ca poate sa functioneze un guvern cu doua remanieri intr-o saptamana? In acest fel nu se poate continua. Aceasta remaniere dupa remaniere va fi luata in analiza cel mai devreme dupa sarbatorile dedicate Centenarului si zilei de 1 Decembrie. Pana atunci pot sa va spun ca nu se va intampla nimic”, a spus presedintele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri