Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cotroceni, ca ”SRI si-a facut treaba” in privinta situatiei din Sanatate, insa sefii de institutii nu si-au facut bine treaba sau au ignorat problemele. El a spus ca a primit de-a lungul timpului informari legate de sistemul sanitar si ca atunci cand primeste informari grave le discuta cu premierul, iar dupa incendiul de la Colectiv a primit cateva informari pe care le-a considerat grave si le-a discutat, conform News.ro.

Presedintele Iohannis a spus, intr-o declaratie la Cotroceni, ca, in privinta problemelor din sistemul de sanatate, ”SRI si-a facut treaba”, insa sefii altor institutii, care au primit informari, nu si-au facut treaba sau au ignorat problemele semnalate.

Intrebat pe ce se bazeaza cand afirma ca SRI si-a facut treaba, Iohannis a raspuns: ”Asta e experienta mea: ca SRI isi face treaba”.
Seful statului a mai declarat, raspunzand unor intrebari, ca de-a lungul timpului a primit informari despre problemele din spitale, dar ca nu isi aminteste daca si despre vreo anumita firma.

Presedintele a fost intrebat ce a facut cu aceste informari

”Cand primim informari, le citim si ne consideram informati. Presedintele nu este entitate de sesizare, un fel de supra-guvern. (...) Vine o inf ormare despre o tema X, majoritatea sunt trimise din oficiu si Adiministratiei prezidentiale, dar nu sunt destinate Administratiei prezidentiale. Daca sunt lucruri de stiut din spitale, informarea merge si la primul ministru, la ministrul Sanatatii si eventual la un director judetean”, a relatata Iohannis.

El a adaugat ca, daca sunt abateri care ar putea fi considerate penale, informarile sunt trimise si parchetelor.Presedintele a spus ca autoritatea abilitata si care primeste respectiva informare trebuie sa actioneze.

”Daca sunt chestiuni foarte grave, consilierii prezidentiali fac informari catre mine si daca si eu consider ca e un caz grav, pot sa prezint si eu intr-o discutie cu primul ministru sau sa cer o informare in CSAT”, a mai explicat seful statului.

Klaus Iohannis a spus ca sistemul nu este conceput astfel incat sa primeasca zece oameni o informare si sa vina presedintele sa mai faca o informare.

Intrebat daca pana acum nu a primit nicio informare legata de probleme din sanatate pe care sa o considere grava, Iohannis a replicat ca a rpimit cateva dupa incendiul din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015 si ca le-a discutat.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri