Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca Guvernul a pregatit prost implementareea programului privind cardul de sanatate, el mentionand ca m vazut mii de oameni care stau la cozi si ca este "un scandal public".

Presedintele Iohannis a fost intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Aeroportul "Henri Coanda", la intoarcerea dintr-o deplasare in Polonia, in legatura cu modul de implementare a programului privind cardurile de sanatate.

"E o problema reala, Guvernul a pregatit prost implementarea", a spus Iohannis, mentionand ca a vazut mii de oameni care stau la cozi. "E un scandal public", a spus seful statului.

Ponta a plecat in turneul din statele arabe pe cont propriu, nu a discutat cu mine

Klaus Iohannis a declarat ca premierul Victor Ponta a plecat ”pe cont propriu” in turneul pe care le-a efectuat in mai multe state arabe, si ca nu a discutat cu el in prealabil, adaugand ca acesta l-a informat cand a revenit in tara ca a avut ”niste discutii senzationale”.

Intrebat daca a avut discutii prelabile cu premierul innainte de plecarea in turneul pe care l-a efectuat in mai multe state arabe, presedintele a declarat: ”Primul-ministru, Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine in prealabil vizita pe care a facut-o in statele din Arabia. M-a informat dupa ce a revenit in tara ca a fost acolo si ca a avut niste discutii senzationale, nu stim exact despre ce, dar se pare ca au fost foarte bune”.

Citeste si:
Orban, increzator ca cei care au votat motiunea vor sustine guvernul
Ludovic Orban: Sunt...

Klaus Iohannis a mai spus ca ”este o metoda inedita de a face politica externa, fiecare de capul lui”. ”Probabil asa a inteles premierul Victor Ponta ca trebuie sa se intample politica externa”, a mentionat Iohannis.

Intrebat cum doreste sa regleze aceste dinsfunctionalitati intre cele doua institutii, Iohannis a raspuns: ”Foarte simplu, nu solicit lucruri extraordinare si nici complicate. Solicit lucruri pe care si domnul prim-ministru ar putea sa le faca. O discutie lamuritoare, inainte, ar putea ajuta”.

Klaus Iohannis: Relatia cu Ponta, institutionala, cu sincope de rigoare; Nu avem consultari saptamanale

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca in momentul de fata nu are consultari saptamanale cu premierul Victor Ponta, ci consultari in ”formate politice”, precizand ca este o relatie institutionala, cu sincopele de rigoare dar si cu unele parti bune.

”In momentul dee fata nu avem consultari saptamanale, avem consultari in formate politice si consultari ocazionate de anumite evenimente specifice”, a spus Klaus Iohannis, intrebat daca acele consultari despre care premierul vorbea in urma cu cateva luni, mai au loc.

Citeste si:
Fifor: Iohannis va trebui sa vina cu alta propunere de premier
Mihai Fifor: Klaus Iohannis...

Intrebat cum caracterizeaza relatia sa cu premierul, presedintele Iohannis a raspuns: ”Relatia mea este exact relatia pe care am definit-o la inceputul mandatului, o relatie institutionala, cu sincopele de rigoare dar si cu unele parti bune”.

Foto: Mediafax


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Banicioiu: Cardul de sanatate este cel mai mare proiect din 1989