Presedintele Klaus Iohannis a chemat, marti, la consultari la Palatul Cotroceni, reprezentanti ai societatii civile pentru a discuta despre oportunitatea unui referendum pe tema justitiei convocat la 26 mai, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, informeaza Digi24.

UPDATE ora 13.35:

Administratia Prezidentiala a confirmat pentru AGERPRES ca presedintele Klaus Iohannis va avea, marti, consultari cu reprezentanti ai societatii civile cu privire la posibilul referendum pe justitie.

Stire initiala:

Anuntul a fost facut de Elena Calistru, de la organizatia Funky Citizens: „Am primit (si acceptat) o invitatie de a participa la consultarile Presedintelui cu o parte din organizatiile din societatea civila cu privire la oportunitatea organizarii unui referendum pe justitie. Se intampla marti, la Cotroceni. Asa ca am nevoie de inteligenta voastra colectiva – voi cum simtiti acest posibil referendum deodata cu europarlamentarele? Strica, ajuta? Cum ar trebui sa sune intrebarea?”, a scris Elena Calistru pe contul sau de Facebook, noteaza Digi24.

Presedintele se afla vineri la Bruxelles, pentru a participa la summitul UE, dar nu a dorit sa faca niciun fel de declaratii pe tema referendumului, spunandu-le jurnalistilor ca va discuta despre asta „acasa”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca este ''aproape hotarat'' sa convoace referendum national pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

"Lucram deja intens la asta, analizam datele, variantele, partea legala. Eu sunt aproape hotarat sa convoc referendum pentru data de 26 mai, cand avem alegeri europarlamentare. Lasati-mi o marja, care se datoreaza nevoii unei analize aprofundate, unei discutii aprofundate, fiindca nu vreau sa fac eu un referendum pentru ceva anume, daca fac referendum atunci vreau sa am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opozitie, societatea civila, romanii care doresc sa dea un semnal clar si pentru asta pot sa va spun ca, de o saptamana incoace, lucram foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea sa imi propuna maine - poimaine un draft de agenda, care cu siguranta va presupune o intalnire si cu cativa reprezentanti foarte hotarati din societatea civila", a spus seful statului, la dezbaterea "Presedinte sau cetatean/ om politic si societate civila", organizata in cadrul Festivalului international de film documentar si drepturile omului de catre Asociatia One World Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri