Radu Mazare, condamnat la inca 9 ani de inchisoare pentru dosarul "Polaris". Sentinta nu este definitiva

Radu Mazare a fost condamnat vineri la 9 ani si 10 luni de inchisoare de Instanta Suprema in dosarul "Polaris". Sentinta a fost data dupa trei luni de amanari si nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu recurs. La ultimull termen de proces, pe 25 ianuarie, procurorul de sedinta al DNA a cerut pentru fostul primar o pedeapsa maxima de 12 ani, conform G4Media.

Radu Mazare mai are o condamnare definitiva la 9 ani de inchisoare, primita in luna februarie a acestui an. Fostul primar a fugit in Madagascar in decembrie 2017, unde a cerut azil politic.

Omul de afaceri Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 7 ani si 10 luni de inchisoare, iar fostul deputat Eduard Martin, actionar la compania Polaris M Holding SRL, a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare.

Eduard Martin a fost acuzat de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, iar Gabriel Strutinsky, acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Dosarul a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie la inceputul lunii decembrie, in anul 2015. Potrivit DNA, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro si 2.472.303 lei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

Citeste si:
Fostul șef al CNAS, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare...
Fostul șef al CNAS, condamnat...

Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatilor respective cu o firma controlata de inculpatul Mazare Radu Stefan atat direct, cat si prin intermediul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel. Procurorii spun ca in perioada 2008-2014, fostul edil, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L., al carei asociat si administrator ar fi fost inculpatul Martin Eduard Stelian, peste 7 milioane de euro, pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

In anul 2008, intre S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L si institutia publica condusa de inculpatul Mazare Radu Stefan a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani si un act aditional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorata nejustificat cu 10 milioane de lei.

Conform DNA si in acest caz, mita a fost primita intr-o maniera identica, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive incheiate intre S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L. si aceeasi firma controlata de inculpatii Mazare Radu Stefan si Strutinsky Sorin Gabriel. Suma totala achitata in baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771,57 lei.

Ca urmare a incheierii acestui contract a fost produs Primariei Constanta un prejudiciu in suma de 200.213.248,91 lei, din care TVA 36.811.616,60 lei, suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului.

Citeste si:
Cazul retrocedarilor de pe litoral. O organizatie de tip mafiot
Cazul retrocedarilor de pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri