Radu Mazare, prins de autoritati in Madagascar. Acesta are o condamnare definitiva de 9 ani in Romania.

Radu Mazare a fost prins de autoritati miercuri in Madagascar. Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, si a ajuns in Madagascar, unde avea afaceri. Mazare acuzase la momentul fugii presupuse presiuni politice si spunea ca a cerut azil politic in Madgascar, scrie G4Media.

Urmeaza acum ca autoritatile romane sa discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extradari.

Mazare a fost condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare in februarie 2019 in dosarul retrocedarilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanta. Alaturi de Mazare au fost condamnati in acel dosar Nicusor Constantinescu – 5 ani de inchisoare, Cristi Borcea – 5 ani, Dragos Savulescu – 5 ani si jumatate, notarul Aurel Jean Andrei (sotul judecatoarei Laura Andrei, fosta sefa a Tribunalului Bucuresti) – 2 ani cu suspendare. Instanta a decis si confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

In 3 mai 2019, Mazare a mai fost condamnat la o alta sentinta de 9 ani si 10 luni intr-un alt dosar de coruptie, dosarul Polaris, sentinta care poate fi atacata cu apel.

Citeste si:
Cazul retrocedarilor de pe litoral. O organizatie de tip mafiot
Cazul retrocedarilor de pe...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
STB: Dilatarea şinelor de tramvai nu pune în pericol viaţa călătorilor
Setari Cookie-uri