Ministerul Justitiei a transmis autoritatilor din Madagascar documentele pentru extradarea fostului primar Radu Mazare

Ministerul Justitiei a transmis autoritatilor judiciare din Madagascar documentele necesare pentru extradarea fostului primar al Constantei Radu Mazare, a anuntat, luni, ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchell. Ea a precizat ca dosarul a fost primit deja de ministerul Justitiei din Madagscar, scrie Hotnews.

Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate datele cerute. "Dupa cum stiti, masura arestarii provizorii a fost dispusa de autoritatile din Madagascar pe o perioada de 6 zile. Colegii mei au reusit sa pregateasca dosarul in doar 48 de ore. Dosarul complet de extradare a foast sigilat de mine personal pe 11 mai, iar ulterior a fost predat Ministerul de Externe si apoi autoritatilor din Madagascar", a declarat Ana Birchall.

Ea a precizat ca dosarul a fost trimis concomitent si in format electronic la Ministerul Justitiei din Madagascar.

”Dosarul complet de extradare a foast sigilat de mine personal, sambata, 11 mai, la ora 20.00 si doua minute, iar ulterior a fost predat reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi transmis personal prin curier diplomatic autoritatilor din Madagascar. Concomitent, dosarul de extradare a fost transmis in format electronic si la Ministerul Justitiei din Republica Madagascar, in aceeasi seara. In aceeasi seara, a zilei de 11 mai, la ora 22.29, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justitiei din Romania ca intreaga documentatie a fost primita si trimisa inclusiv prin reteaua Interpol. In dimineata zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat in Madagascar cu toate documentele predate, sub sigiliu, de Ministerul Justitiei. Aceste documente au fost predate personal in aceasta dimineata, avem si confirmarea de primire, reprezentantilor Ministerului Justitiei si Ministerului Afacerilor Externe din Madagascar", a mai spus Birchall.

Luni era ultima zi in care Ministerul Justitiei trebuia sa trimita documentele necesare extradarii lui Radu Mazare din Madagascar. Inca de vineri, cand Curtea de Apel Bucuresti a expediat catre Ministerul Justitiei documentele prin care s-a constatat indeplinirea conditiilor legale, Ana Birchall anuntand ca sunt 600 de pagini de tradus.

Citeste si:
Guvernul va sesiza DNA si SRI pentru nereguli la contractul...
Guvernul va sesiza DNA si SRI...

Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost retinut de autoritatile din Madagascar saptamana trecuta, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare pentru sase zile.
Radu Mazare se afla, de la finele anului 2017, in Madagascar.

Judecatorii instantei supreme l-au condamnat, in 8 februarie, la 9 ani de inchisoare cu executare pe fostul primar al Constantei Radu Mazare, decizia fiind definitiva. De asemenea, o pedeapsa cu executare a fost dispusa si pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a intors in detentie dupa ce a fost eliberat conditionat in urma cu cateva luni.

Mazare a fost acuzat, alaturi de alti functionari, de atribuirea nelegala a unor terenuri (plaje si faleze din Constanta), prejudiciul estimat de DNA ridicandu-se la 114 milioane de euro. Decizia instantei a venit dupa noua ani de procese si alte opt amanari consecutive de pronuntare a unei sentinte.

Citeste si:
Mazare contesta condamnarea definitiva de 9 ani de inchisoare
Radu Mazare contesta...
Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Voiculescu: Firea a început construcţia unui spital, fără documentele necesare
Setari Cookie-uri