Autoritatile romane se afla intr-o cursa contra cronometru pentru trimiterea documentelor de extradare in Madagascar. Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a precizat ca din 8 mai Mazare este in arest provizoriu pentru 6 zile, ceea ce inseamna ca Ministerul Justitiei are la dispozitie doar doua zile pentru a trimite documentele care insotesc cererea de extradare, iar volumul de munca este foarte mare, dosarul avand peste 600 de pagini care trebuie traduse.


Ministerul Justitiei va incepe in regim de urgenta procedurile pentru extradarea fostului primar al Constantei Radu Mazare, retinut de autoritati in Madagascar, a tinut sa precizeze vineri ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall. Ea a precizat ca din 8 mai Mazare este in arest provizoriu pentru 6 zile, ceea ce inseamna ca Ministerul Justitiei are la dispozitie doar doua zile pentru a trimite in Madagascar documentele care insotesc cererea de extradare, iar volumul de munca este foarte mare, dosarul avand peste 600 de pagini care trebuie traduse, scrie Hotnews.

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat ca ministerul a primit astazi la ora 13.15 de la instante - Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte de Casatie si Justitie - documentele prin care s-a constatat indeplinirea conditiilor legale pentru a se solicita extradarea lui Radu Mazare din Madagascar.

Ea a spus ca a dispus ca in baza acestor documente Ministerul Justitiei sa inceapa in regim de urgenta procedurile pentru a trimite cererea de extradare a fostului primar al Constantei.

Ministrul interimar al Justitiei a afirmat ca volumul de munca este foarte mare si le-a multumit celor din minister implicati in aceste demersuri, aratand ca este vorba despre un dosar cu peste 600 de pagini care trebuie traduse intr-un timp extrem de scurt. Mazare este in arest provizoriu pentru 6 zile, iar termenul curge din 8 mai, ceea ce inseamna ca Ministerul Justitiei are la doar doua zile pentru a putea trimite toate documentele care insotesc cererea de extradare.

Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost retinut de autoritati in Madagascar, el primind un mandat de arest de sase zile. Mazare are de executat o condamnare definitiva de 9 ani de inchisoare in dosarul privind retrocedarea plajelor.

Consulul onorific al Madagascarului in Romania, Serge Rameau, a declarat, intr-un interviu pentru Europa Libera, ca extradarea lui Radu Mazare in Romania poate fi rezolvata usor, daca autoritatile de la Bucuresti vor dori acest lucru, pentru ca in tara sa noul presedinte este ferm impotriva coruptiei.

Mazare nu se ascundea, locuia in complexul lui turistic, unde se practica sporturi extreme, a spus oficialul malgas, precizand ca nu are, pana in acest moment, o confirmare oficiala din Madagascar privind retinerea lui Radu Mazare.

Radu Mazare se afla, de la finele anului 2017, in Madagascar.

Judecatorii instantei supreme l-au condamnat, in 8 februarie, la 9 ani de inchisoare cu executare pe fostul primar al Constantei, Radu Mazare, decizia fiind definitiva. De asemenea, o pedeapsa cu executare a fost dispusa si pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a intors in detentie dupa ce a fost eliberat conditionat in urma cu cateva luni.

Mazare a fost acuzat, alaturi de alti functionari, de atribuirea nelegala a unor terenuri (plaje si faleze din Constanta), prejudiciul estimat de DNA ridicandu-se la 114 milioane de euro. Decizia instantei a venit dupa noua ani de procese si alte opt amanari consecutive de pronuntare a unei sentinte.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri