Lupa pentru diagnosticul corect: Internet vs. Rezidentiat – Regina Maria a testat Internetul ca pe un doctor, intr-un efort de constientizare a riscurilor autodiagnosticarii online. Campania de educatie si incurajare a comportamentului preventiv in sanatate lanseaza o propunere curajoasa, cu un singur raspuns posibil: pregatirea si experienta unui medic nu pot, sub nicio forma, sa fie egalate de un search pe net.

3 din 4 romani isi pun singur un diagnostic, 7 din 10 romani nu ajung la medic pentru controale de rutina, iar
30% dintre romani nu au fost deloc la medic in ultimul an, conform unui studiu al Asociatiei Pro Consumatori Romania, 2017, si conform unui studiu Health Prevention, GfK, 2018. De cele mai multe ori, autodiagnosticarea se continua cu automedicatia, perpetuand un cerc comportamental autodistructiv.

”Internet vs. Rezidentiat”, campanie interactiva de educatie si incurajare a comportamentului preventiv in sanatate, lanseaza o propunere curajoasa, cu un singur raspuns posibil: pregatirea si experienta unui medic nu pot, sub nicio forma, sa fie egalate de un search pe net.

Campania a inceput anul trecut, in noiembrie, cu ocazia sustinerii examenului de Rezidentiat, zi in care un jurnalist VICE a reprodus conditiile similare examenului, adaugand in plus doar acces nelimitat la internet pentru a raspunde la cele 200 de intrebari, in 4 ore.

Jurnalistul Mihai Popescu a obtinut subiectele de la un candidat care tocmai sustinuse examenul si s-a prezentat intr-o sala de clasa a unei scoli din apropiere, unde a avut loc experimentul, sub supravegherea stricta a camerei de filmat. Dupa finalizarea testului, rezultatele au fost corectate de catre Conf. Univ. Dr. Dan Ioan Ulmeanu, Medic Primar Chirurgie Generala, Medic Primar Chirurgie Toracica, Doctor in Stiinte Medicale. Acesta a supus raspunsurile jurnalistului grilei de corectura publicata pe site-ul oficial al examenului, iar rezultatul a fost coplesitor: 36 de raspunsuri corecte din 200.

Medicover lanseaza in...
Citeste si: Medicover lanseaza solutii digitale noi pentru un diagnostic rapid

„Daca oamenii folosesc internetul ca pe un doctor, hai sa il testam ca pe un doctor. De la asta am pornit atunci cand am incercat sa ii facem pe romani constienti ca toate cautarile pe internet nu se pot compara cu vizita la medic. Campania nu e impotriva cautatului de simptome pe internet. E impotriva inlocuirii mersului la doctor cu acest comportament.” explica Catalin Dobre, Chief Creative Officer McCann Worldgroup.

Platforma care iti raspunde in 24 de ore la orice intrebare medicala

Dupa ce experimentul a esuat, Regina Maria a inceput o campanie de educatie si a venit cu o solutie la indemana tuturor celor ce cauta pe net. Este vorba de ”Intreaba un medic”, o platforma online in care un medic iti raspunde in 24 de ore la orice intrebare medicala, primul pas pana la o consultatie.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, Regina Maria a dus mai departe ideea cu executii noi, fresh, cu continut inspirat din realitate si cu posibilitatea ca oricine sa incerce sa dea acest examen, pe site-ul clinicii, unde au fost publicate intrebarile din examenul de Rezidentiat, iar toti cei suficient de temerari sa-si masoare puterile au fost recompensati cu discounturi la servicii medicale.

„Internet vs. Rezidentiat” este o campanie integrata realizata de agentiile McCann si McCannPR. Insight-ul a pornit de la faptul ca romanii se „trateaza” online intr-un procent ingrijorator, iar acest comportament conduce la consecinte serioase pentru sanatatea lor.

Impactul Internetului in...
Citeste si: Impactul Internetului in sistemul democratic si in guvernare

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Regina Maria preia lantul de laboratoare Genetic Center