Consilierii municipali vor dezbate in sedinta de joi studiul de oportunitate privind infiintarea unui serviciu municipal dotat cu microbuze/autobuze scolare care sa faciliteze transportul elevilor din ciclul primar si secundar pentru scoala nr. 195 (Hamburg).

Potrivit expunerii de motive, PMB a efectuat un sondaj de opinie la Scoala nr. 195 (str. Lunca Bradului nr. 2, Sector 3) pentru a analiza oportunitatea unui proiect pilot privind transportul catre unitatea de invatamant. Rationamentul care a stat la baza alegerii acestei scoli a fost reprezentat de numarul mare al elevilor inscrisi, precum si pozitionarea acesteia relativ in centrul orasului, intr-una din zonele aglomerate, scrie Agerpres.

Conform raportului de specialitate, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov a analizat 1.644 de chestionare, din care a reiesit ca 52,5% dintre respondenti parcurg distanta de la locuinta la scoala in mai putin de 15 minute, 41,4% intre 15-30 minute, iar 6,1% in mai mult de 30 de minute.

Proiectul va fi monitorizat de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov pe durata implementarii, in vederea eficientizarii si extinderii lui si pentru alte unitati de invatamant.

Potrivit aceleiasi surse, transportul se va face prin validarea cardurilor de transport emise pentru elevi, acestia putand fi insotiti de parinti si profesori, sub indrumarea/supravegherea unui controlor din partea ADTPBI.

"De asemenea, este importanta recomandarea ca in mijloacele de transport siguranta copiilor sa fie asigurata de un reprezentant al Politiei Locale. In acelasi sens, la demararea proiectului pentru asigurarea fluentei imbarcarii/debarcarii elevilor se va solicita Brigazii Rutiere Bucuresti amplasarea de indicatoare rutiere pentru interzicerea stationarii si opririi autovehiculelor in proximitatea unitatii de invatamant", reiese din raportul de specialitate.

In studiul de oportunitate se recomanda utilizarea autobuzelor Euro 6 din gama 10 m existente deja in flota STB. Sunt propuse patru trasee, cu lungimi cuprinse intre 7-8 kilometri si cu o durata estimata de 26-30 de minute. Numarul potentialilor utilizatori este estimat la 600. Costul total al transportului lunar este evaluat la 72.938 lei, fiind propusa utilizarea unui numar de 11 autobuze, fiecare dintre acestea urmand sa efectueze mai multe curse.

"In urma analizei chestionarelor aplicate la nivelul Scolii nr. 195 putem estima ca anual se parcurg aproximativ 1,5 milioane kilometri cu autovehicule personale exclusiv pentru transportul elevilor la Scoala nr. 195. Din punct de vedere al emisiilor CO2, aceste valori de trafic genereaza anual in aer aproximativ 180 tone", se mai arata in studiu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri