Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) demareaza o noua editie a competitiei burselor, ocazie cu care elevii eminenti, de la orice scoala din Romania, care sunt interesati de o educatie internationala, pot aplica pentru inscrierea in programul institutiei de invatamant. Astfel, vor fi acordate trei burse integrale, incepand cu anul scolar 2017-2018, pana la absolvirea liceului, disponibile elevilor din clasele a opta si a noua.

Programul de burse AISB va fi lansat in data de 13 februarie.

Pentru anul 2016-2017, taxa de scolarizare in cadrul institutiei a variat intre 6.000 si 18.000 euro pe an, aceasta urmand sa fie pastrata si urmatorul an scolar.

Bursele AISB acopera taxele pentru toti anii de studiu, accesul la manuale si alte obiecte de studiu, transportul zilnic de acasa la scoala si retur, deplasarile de studiu organizate cu AISB, masa de pranz , turnee sportive scolare si un laptop pentru uz scolar."

Obiectivul programului de burse AISB este sa ofere elevilor de orice nationalitate, care nu se pot inscrie la programul de studiu AISB din cauza posibilitatilor financiare limitate, accesul la o educatie internationala. Inca de la inceputul programului, in 1999, AISB a oferit burse pentru 35 de elevi din Romania, copii cu rezultate remarcabile in invatamantul de stat si care, ulterior, au inregistrat performante si in cadrul AISB. O mare parte dintre bursierii AISB au studiat sau studiaza in strainatate, sunt angajati in companii multinationale, unii chiar revenind la Scoala Americana pentru a lucra.

„Beneficiarii burselor AISB sunt elevi care dovedesc capacitati intelectuale deosebite, implicarea in activitati comunitare si de voluntariat si care au un comportament etic din toate punctele de vedere, dar care au posibilitati financiare limitate. Toti acestia vor beneficia de Programul International de Bacalaureat, un program care raspunde nevoilor elevilor foarte motivati si care integreaza cele mai bune practici internationale din intreaga lume”, spune Catalina Gardescu, director de admitere al AISB.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche si mai extinsa scoala internationala din Bucuresti, infiintata in 1962 de catre Ambasada Statelor Unite, si rezidenta, in prezent, in campusul construit in 2001, pe o suprafata de 10 hectare. La nivel de an scolar 2016-2017, AISB si-a bugetat venituri de 16 milioane de euro, similare anului scolar precedent.

Sursa foto: radu bercan, Shtterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri