Scoala Americana Internationala din Bucuresti a demarat constructia unui centru de educatie timpurie destinat prescolarilor, cu varsta cuprinsa intre doi si cinci ani. Investitia in noul centru se ridica la 6,5 milioane de euro si va fi finalizata in totalitate pana in vara anului 2017.

Noul centru de educatie timpurie se construieste pe o suprafata de 3.800 metri patrati, fiind dotat cu facilitati pe masura si nevoile celor mai mici elevi ai institutiei de invatamant. Noul corp al Scolii Americane Internationale va avea 20 sali pentru desfasurarea activitatii educationale (fara a lua in considerare sectiunea administrativa). In afara de salile de clasa, centrul va avea: gradini interioare, o biblioteca adaptata varstelor, spatii de lucru in comun, o sala destinata activitatilor de muzica si miscare, cabinet medical, sala de sport, bucatarie si cantina adaptata copiilor, ateliere in natura conectate cu fiecare sala de clasa, spatii pentru schimbat copiii si pentru odihna, atelier digital, locuri de joaca.

Capacitatea centrului de educatie este de 190 copii. Pentru anul scolar 2017-2018, AISB estimeaza un numar de 100 copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani, de 40 nationalitati.

Retail jobs

" (...) Constructia unui centru destinat exclusiv celor mai mici elevi ai nostri era necesara pentru a adapta mediul de invatare pe masura nevoilor lor. Suntem constienti ca acest centru va fi prima lor experienta cu o institutie de invatamant si de aceea vrem sa le oferim un mediu dinamic, in care sa imbinam jocul cu studiul”, declara Robert Brindley, directorul Scolii Americane Internationale din Bucurtesti.

Pentru anul 2016-2017, taxa de scolarizare variaza intre 6.000 si 18.000 euro pe an, aceasta urmand a fi pastrata si urmatorul an scolar.

Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) a inceput anul scolar 2016-2017 cu un total de 810 de elevi, dintre care 242 pentru clasele de scoala secundara. Elevii provin din 56 de tari, iar un top 5 este reprezentat de Romania (32%), USA (13%), Israel (5%), Germania (4%) si Turcia (4%).

Citeste si:
Topul tarilor in care pleaca cei mai multi elevi la studii superioare
Cele mai cautate universitati...

La nivel de an scolar 2016-2017, AISB si-a bugetat venituri de 16 milioane de euro, similare anului scolar precedent. Anual, pe perioada verii se efectueaza investitii de minimum 500.000 de euro, in aceasta vara suma fiind de un million de euro.

American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche si mai extinsa scoala internationala din Bucuresti, infiintata in 1962 de catre Ambasada Statelor Unite, si rezidenta, in prezent, in campusul construit in 2001, pe o suprafata de 10 hectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri