Ministrul Muncii, Marius Budai, si presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, au semnat un parteneriat care se inscrie in demersurile autoritatilor si companiilor de a raspunde provocarilor din piata muncii.

De asemenea, un al doilea parteneriat a fost incheiat intre Inspectia Muncii si Blocul National Sindical. Este vorba despre un Acord de colaborare, care marcheaza inaugurarea unui Centru BNS de consiliere si informare pentru cetatenii romani care muncesc in Germania, care va functiona in Bucuresti.

"Ministerul Muncii si institutiile din subordinea sa sustin initiativa Blocului National Sindical de creare a unei retele de centre de sprijin atat pentru lucratorii romani din Germania, cat si pentru cei care sunt interesati sa revina in tara. Facem tot ce este necesar pentru ca sesizarile acestora sa fie preluate cat mai rapid si rezolvate", a declarat ministrul Marius Budai.

Demersul de infiintare a unei retele de centre care ofera informare, consiliere, orientare si servicii - suport pentru lucratorii romani detasati in Germania sau pentru alte categorii similare face parte dintr-un proiect pilot finantat din fonduri europene, derulat de Blocul National Sindical.

"Proiectul are o dubla abordare: pe de o parte consilierea lucratorilor, iar pe de alta, transferul de informatii catre sindicate, autoritati publice, parti interesate si factori de decizie politica", a explicat Dumitru Costin, presedintele BNS.

Citeste si:
Min. Muncii explica de unde vor veni banii pentru cresterea pensiilor
Ministrul Muncii explica de...

Centrul din Romania va fi interconectat cu alte 8 centre regionale de consultanta care exista deja pe teritoriul statului german. Centre similare vor fi infiintate, in cadrul aceluiasi proiect, in Polonia, Croatia, Ungaria si Slovenia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ministerul Muncii vrea servicii de transport aerian de 2,5 mil. lei