Metrorex a deschis joi, 30 mai, cele doua noi cai de acces de la statia de metrou Tineretului, la aproape doi ani si jumatate dupa inceperea lucrarilor, care trebuiau sa fie finalizate, initial, in noua luni.

La eveniment au fost prezenti mai multi reprezentanti ai Metrorex, printre care si directorul general Dumitru Sodolescu. Secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, prezent si el la eveniment, a anuntat ca lucrarile vor continua la alte sapte statii de metrou de pe Magistrala 2 si Magistrala 1, care au o singura cale de acces.

Urmeaza sa dam drumul si la celelalte cinci statii care necesita o a doua iesire pe Magistrala 2 si mai avem inca doua statii pe Magistrala 1. Modernizarea Magistralei 2 a inceput in doua etape. Prima etapa a fost achizitionarea celor 23 de trenuri, urmand sa dam drumul la o alta investitie de modernizare a caii de rulare si sa finalizam deschiderile de noi guri de metrou”, a spus Titea.

Cele doua noi cai de acces ale statiei de metrou Tineretului, aflate spre statia Piata Unirii, au doua intrari/iesiri pietonale dotate cu scari fixe, escalatoare si lift, facilitand astfel deplasarea persoanelor cu dizabilitati.

Lucrarile la cele doua noi cai de acces au inceput la finalul anului 2016 si aveau ca termen de finalizare noua luni. Insa, lucrarile au durat aproape doi ani si jumatate.

Pe 18 aprilie, Metrorex anunta ca lucrarile sunt gata, iar cele doua noi iesiri au fost date in folosinta dupa finalizarea receptiei, conform prevederilor legale, la mai bine de o luna.

Noua cale de acces face parte din proiectul “Imbunatatirea serviciilor de transport public de calatori cu metroul pe Magistrala 2 Berceni – Pipera”. Constructorul acesteia este Asocierea SOPMET S.A. (lider de asociere) – SOMET S.A. – SCHINDLER ROMANIA S.R.L. – UTI GRUP S.A. – TIAB S.A.

Valoarea lucrarilor realizate este de aproximativ 18 milioane de lei cu TVA, iar investitia este finantata din fonduri europene nerambursabile acordate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM).

Sursa foto: Facebook Metrorex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri