Un proiect privind acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere pentru elevi in vederea montarii de aparate ortodontice mobile a fost adoptat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Se aproba acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de 1.100 de RON, elevilor cu varste intre 7 si 16 ani, cu domiciliul in Municipiul Bucuresti sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin 6 luni inainte de depunerea cererii de aplicare in proiect, pentru montarea de aparate ortodontice mobile", se arata in proiectul de hotarare.

Conform sursei citate, se aproba bugetul multianual al proiectului "SMILE - Mobile", valoare de 2.287.720 de lei, constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a caror executie se estimeaza ca nu se va finaliza in anul fiscal 2019.

In 30 de zile de aprobarea proiectului de catre CGMB, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

"Se aproba evaluarea cu intaietate a dosarelor tuturor solicitantilor care au aplicat in cadrul proiectului 'Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti' si care nu pot beneficia de sprijinul acordat, din cauza epuizarii fondurilor aprobate pentru acest proiect", mai stipuleaza proiectul adoptat.

Citeste si:
"Simfonia Apei" impune din nou restrictii de trafic in Capitala
"Simfonia Apei" impune din...

In expunerea de motive a proiectului se mentioneaza ca sanatatea oro-dentala este considerata in prezent un indicator al starii de sanatate generale, avand in vedere ca bolile cavitatii orale au consecinte negative asupra starii de sanatate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale, reumatismale etc.

Printr-o hotarare a CGMB din 14 iunie 2018 a fost aprobat proiectul "Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti", implementat din septembrie 2018 de Municipalitate, prin ASSMB, care prevedea un sprijin financiar de 750 de lei pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani din Capitala in vederea aplicarii unui aparat ortodontic. Conform proiectului, in situatia in care un copil are indicatie pentru ambele arcade (superioara si inferioara), acestuia urmau sa i se deconteze 1.500 de lei.

Au fost inregistrate pana in prezent aproximativ 1.900 de solicitari din partea beneficiarilor (parinti/reprezentanti legali), dintre care aproximativ 320 de solicitanti nu pot beneficia de sprijinul acordat din cauza epuizarii fondurilor aprobate pentru acel proiect, se arata in expunerea de motive.

Citeste si:
PMB Indicatori actualizati pentru doua spitale, Victor Babes si Foisor
PMB: Indicatori actualizati...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PSD vrea sa plateasca elevii sa vina la scoala cu suma de 10 lei pe zi