31 Mai 2019

Papa Francisc, omagiu pentru romanii din diaspora: Sa ne gandim la fratii si la surorile noastre care sunt in strainatate e un act de patriotism, de fraternitate



Papa Francisc a adus, vineri, un omagiu sacrificiilor facute ''de atatia fii si fiice ale Romaniei, care cu patrimoniul de valori si cu munca lor imbogatesc tarile in care au migrat''.

Suveranul Pontif, aflat intr-o vizita in tara noastra, a tinut, vineri, la Palatul Cotroceni, un discurs, in care a aratat ca a te gandi la cei plecati afara e ''un act de patriotism, de fraternitate'', conform Agerpres.ro.

El a evocat, intr-un discurs la Palatul Cotroceni, evolutiile Romaniei de la perioada comunismului pana in perioada moderna.

In context, Papa Francisc a vorbit despre "aparitia unor inevitabile obstacole si a unor consecinte care nu intotdeauna au fost usor de gestionat pentru stabilitatea sociala si pentru administrarea teritoriului".

"Ma gandesc in primul rand la fenomenul emigratiei, care a implicat mai multe milioane de persoane care si-au parasit casa si patria pentru a cauta noi oportunitati de lucru si de viata demna. (...) Ma gandesc la depopularea atator sate care in cativa ani au vazut plecand o parte considerabila din locuitorii lor. Ma gandesc la consecintele pe care toate acestea le pot avea asupra calitatii vietii in acel teritoriu si la slabirea radacinilor dumneavoastra culturale care v-au sustinut in momente grele", a spus Suveranul Pontif, potrivit traducerii oficiale.

El a adus un omagiu emigrantilor romani.

"Aduc un omagiu sacrificiilor facute de atatia fii si fiice ale Romaniei, care cu cultura lor, cu patrimoniul de valori si cu munca lor imbogatesc tarile in care au migrat si cu roadele angajarii lor isi ajuta familiile ramase in tara. (...) Sa ne gandim la fratii si la surorile noastre care sunt in strainatate e un act de patriotism, de fraternitate", a evidentiat Papa



Citeste si