BAC 2019: Incep examenele orale. Putin peste 100.000 de absolventi din seria curenta s-au inscris la bacalaureat

Bacalaureatul 2019 incepe astazi, cu proba orala de Limba romana. Ministerul Educatiei a anuntat ca la examen s-au inscris in total 135.655 de absolventi de liceu, dintre care 116.037 din promotia curenta si 19.618 din seriile anterioare, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit calendarului de BAC 2019, examenul oral de Limba romana va continua si maine, 4 iunie, iar pe 5-6 iunie se va desfasura proba de limba materna.

Pe 7, 10 si 11 iunie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 12-13 iunie se va desfasura examenul oral de limba straina (proba C).

Subiectele pentru examenul oral de Limba romana si Limba materna sunt elaborate de Ministerul Educatiei, prin Centrul National de Evaluare si Examinare, si “cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute“, precizeaza Ministerul.

Rezultatele la examenele orale de BAC nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat sau mediu.

Citeste si:
Bacalaureat 2021: Calendarul de desfășurare a fost publicat în...
Bacalaureat 2021: Calendarul...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

In situatia in care un absolvent de liceu refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele orale de limba sau la proba digitala, “se considera ca acesta nu a sustinut proba”, precizeaza institutia.

Examenele orale si cele de competente digitale sunt monitorizate audio-video.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri