Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti se va muta in Mogosoaia in urmatorii trei-cinci ani, unde se va construi un campus pentru toate facultatile, a anuntat miercuri rectorul Ioanel Sinescu in cadrul evenimentului "Science meets regions".

"In Mogosoaia, Academia Romana are un teren de 47 de hectare. Impreuna cu comunitatea locala, dupa aprobarea pe care Prezidiul Academiei Romane a dat-o in urma cu doua saptamani, astazi (n.r. miercuri) vom semna protocolul de colaborare intre Academia Romana, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, comunitatea locala de la Mogosoaia, implicit Consiliul Judetean Ilfov, pentru constructia noului campus al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila". Dupa aprecierile unor firme de arhitectura si constructii, acest proiect va fi golden standard all over the world. Speram ca asa va fi, iar azi va fi inceputul oficial al acestui proiect", a declarat Ioanel Sinescu, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Campusul universitar va fi situat la doi kilometri de statia de metrou Straulesti, in orasul Mogosoaia, unde exista un spatiu suficient de mare care sa permita o eventuala extindere, dupa constructie. Campusul va fi gata in trei - cinci ani, a declarat Sinescu: "Speram la un deznodamant fericit in urmatorii 3-4-5 ani, pentru campus".

"Astfel, in judetul Ilfov va lua fiinta acest campus al universitatii noastre, unde vor invata cei 11.000 de studenti pe care ii avem acum, cei 2.500 de studenti straini, cei 5.000 de rezidenti si unde va fi si un spital mare republican si va fi un pol de atractie si pentru invatamantul de medicina, medicina dentara si farmacie", a adaugat Sinescu.

Rectorul Ioanel Sinescu a explicat ca se cauta de cativa ani o solutie pentru mutarea Universitatii de Medicina, pentru ca majoritatea cladirilor in care functioneaza facultatile risca sa se prabuseasca.

"Cladirea Universitatii de Medicina nu mai este noua, nu mai este solida, nu mai este moderna, nu mai este atractiva si sub nicio forma nu mai poate sustine invatamantul a peste 4.000 de studenti pentru disciplinele preclinice pe care universitatea noastra ii are. De un numar de ani, facem eforturi pentru a construi un campus al Universitatii de Medicina si Farmacie, pentru ca toate cladirile noastre, si aceasta (n.r. cladirea din Cotroceni), si cladirile Facultatii de Medicina Dentara, sunt foarte fragile si se pot prabusi spontan sau la un cutremur mai mic de 6 grade pe scara Richter, inclusiv Facultatea de Farmacie, care functioneaza in aceeasi cladire cu Facultatea de Geologie a Universitatii Bucuresti", a explicat rectorul.

Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri