Prezenta la prima editie a Forumului National al Spitalelor care se desfasoara in perioada 18 - 19 iunie la Bucuresti, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a declarat ca a primit numeroase sesizari de la pacienti carora spitalele le-au cerut sa isi cumpere singuri medicamente. Totodata, ministrul a precizat ca a facut verificari, unde a descoperit ca spitalele aveau bani sa cumpere respectivele medicamente.

Sorina Pintea a atras atentia ca a primit numeroase sesizari, la Ministerul Sanatatii, de la pacienti carora spitalele le-au cerut sa isi cumpere medicamente.

“Am facut verificari. Spitalele respective aveau excedent bugetar, deci puteau sa le cumpere. Nu stiu de ce nu o faceau. Voi continua controalele inopinate”, a atras atentia ministrul.

De asemenea, Sorina Pintea a spus ca anul trecut a fost anul investitiilor in oameni, anul acesta este al investitiilor in echipamente, iar anul viitor al extinderii programelor nationale. In plus, ministrul a amintit ca managerii pot sa scoata posturile disponibile la concurs.

In cadrul Forumului National al Spitalelor, ministrul Pintea a amintit despre importanta unei asociatii a spitalelor, cu care sa aiba discutii despre problemele din sistemul medical din Romania.

"Este nevoie de o asociatie a spitalelor din Romania. Acesta ar trebui sa fie unul din scopurile acestui Forum. Vreau sa discut cu reprezentantul acestei asociatii. Vreau sa il pun la masa pe acest reprezentant, sa negocieze inclusiv cu ministrul Finantelor”, a subliniat Sorina Pintea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri