70% dintre spitalele mici si medii din tara nu dispun de dotarea de baza, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, subliniind ca spitalele judetene si cele universitare au mai beneficiat de finantari si sunt relativ dotate.

"Spitalele mici si medii, spitalele de suport, asa cum le numim noi, marea majoritate au nevoie de echipamente noi. Si v-as da un exemplu: aparatele de radiologie. Marea majoritate sunt din 2001 pana in 2004. Va imaginati ca nu sunt benefice pentru pacienti. Cele mai multe cereri de investitii le-am avut pentru aceste tipuri de aparate radiologice, care din punctul de vedere al specialistilor sunt aparate bazale. Sa poti sa faci o radiografie in siguranta este un lucru de baza. Daca as face o aproximare, poate ca m-as hazarda, cred ca 70% dintre spitalele medii si mici, la acestea ma refer", a spus Sorina Pintea, intrebata cate dintre spitalele romanesti nu beneficiaza de dotari de baza, potrivit Agerpres.

Ministrul a adaugat ca spitalele judetene si cele universitare au mai beneficiat de finantari, inclusiv din partea bugetului de stat. "Ele sunt relativ dotate, dar spitalele mici, nu", a precizat ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea a fost miercuri in judetul Dambovita, a mers la Spitalul Gaesti si la Spitalul Judetean Targoviste. Ministrul a vorbit despre alocarile financiare pentru unitatile medicale din judet.

"Spitalului din Gaesti i-a fost alocata suma de 2,9 milioane de lei pentru achizitia unui aparat radiologic digital, osteodensimetru, a unui mamograf digital (...). Exista niste zone nereabilitate ale spitalului din Gaesti, nu se mai poarta gresia si faianta in spitale. Prin urmare, am propus prezentarea unui deviz, a unui proiect astfel incat Ministerul Sanatatii sa poata dota si reparatia acelor sectii", a afirmat Pintea.

Spitalul Judetean Targoviste va beneficia de finantare pentru achizitia unui tomograf. In prezent spitalul are unul, dar este vechi si se strica des.

"Pentru Spitalul Judetean Targoviste, comisia de evaluare a aprobat achizitia unui computer tomograf, a unui aparat de radiologie digital si finalizarea lucrarilor de reparatii capitale la Sanatoriul TBC Moroieni (...). Am observat ca mai este nevoie de un aparat de radiologie, pentru ca cel existent si care este utilizat in prezent este din 2001, aparat vechi, neperformant, care radiaza. Prin urmare, astept solicitarea si cofinantarea de 10% pe care consiliul judetean ar trebui sa o aloce. Pentru spitalul din Pucioasa a fost aprobata o suma de 725.000, iar pentru spitalul din Moreni o suma de 1,5 milioane de lei", a mai spus Sorina Pintea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri