Absolventii de clasa a VIII-a sustin, joi, proba scrisa la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, potrivit calendarului aprobat de MEN. Subiectele au fost publicate de mate.info.ro.

UPDATE: Un absolvent de clasa a VIII-a din Capitala a fost eliminat joi de la proba de Matematica a Evaluarii Nationale, pentru tentativa de frauda, potrivit unei informari a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, conform Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, la examen au participat 13.761 candidati din 13.933 inscrisi.

Mate.info.Ro.4658 Evaluare Nationala 2019 - Subiecte Matematica by Armand Iliescu on Scribd

Un numar de 154.956 de absolventi ai clasei a VIII-a s-au inscris la Evaluarea Nationala, conform situatiei centralizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Primele rezultate vor fi comunicate marti, 25 iunie, pana la ora 12,00, in centrele de examen. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 14,00 - 20,00. Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 29 iunie.

Probele incep la ora 9,00, accesul elevilor in sali fiind permis pana la ora 8,30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidatii trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate si instrumente de scris cu cerneala sau pasta albastra pentru redactarea lucrarilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor si instrumente de desen la proba de Matematica.

Potrivit MEN, este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Ministerul Educatiei Nationale a pus la dispozitia celor interesati o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluarii Nationale. Numarul va fi disponibil in perioada 18 - 20 iunie, intre orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 21 iunie, intre orele 8,00 -14,00.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Media generala obtinuta in cadrul EN VIII are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a.

Sursa foto: Joyseulay / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Protest Simulare Evaluarea Nationala 2019: elevii sa dea foaia goala