26 Iunie 2019

Romania va avea un Muzeu al Ororilor Comunismului



Deputatii au adoptat o propunere legislativa privind infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului in Romania, care va prezenta crimele, abuzurile si torturile traite de poporul roman in perioada 1945 - 1989. Decizia a fost luata cu 276 voturi "pentru" si doua abtineri.

Potrivit actului normativ, se infiinteaza Muzeului Ororilor Comunismului in Romania, muzeu de importanta nationala, cu sediul in Bucuresti, in Palatul Parlamentului, aflat in subordinea Ministerului Culturii. Aceasta institutie publica de cultura va prezenta crimele, abuzurile si torturile traite de poporul roman in perioada 1945 - 1989.

Camera Deputatilor este for legislativ decizional.

Muzeul are ca obiectiv prezentarea realitatilor vietii din Romania in perioada 1945 – 1989, cu scopul informarii corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor la care au fost supusi oponentii regimului criminal, potrivit notei de fundamentare.

In muzeul vor fi expuse colectii de piese si documente realizate in colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului romanesc.



Citeste si