Romanii ar putea in curand sa rezolve de acasa, de la birou sau chiar din parc problema reinnoirii actelor de orice fel - buletin, pasaport sau permis de conducere.

Ministerul de Interne va primi fonduri europene pentru a pune pe picioare un sistem informatic care sa permita depunerea online a cererilor si a actelor necesare pentru eliberarea noilor documente. Valoarea investitiei, din care 80 la suta este acoperita din bugetul Uniunii Europene, se ridica la 90 de milioane de lei, scrie digi24.ro.

Platforma va permite si achitarea de la distanta a taxelor si va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne.

"Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de catre MAI si completeaza demersurile in sensul debirocratizarii activitatii noastre, demersuri care au fost incepute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civila, proiect care se afla deja in implementare”, a declarat Carmen Dan, ministrul de Interne.

Citeste si:
Reactia Parchetului dupa declaratiile ministului de Interne
Parchetului General, dupa ce...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Brexit: Ministerul de Interne, criticat pentru un mesaj video