Vaccinarea impotriva rujeolei va deveni obligatorie in scolile din Germania incepand din martie 2020, a decis miercuri Guvernul condus de Angela Merkel, relateaza AFP, citat de Agerpres.

In fata recrudescentei acestei afectiuni, Guvernul a adoptat, miercuri, un text al ministrului Sanatatii, Jens Spahn, care sustine vaccinarea obligatorie a copiilor inscrisi in unitatile scolare, crese sau gradinite.

Obligatia se va extinde la profesori si educatori, precum si la centrele de primire a refugiatilor.

Eforturile ce vizeaza cresterea acoperirii vaccinale contra maladiilor letale stagneaza, a deplans luni Organizatia Natiunilor Unite (ONU) care si-a exprimat ingrijorarea in principal fata de epidemia de rujeola.

Anul trecut, 350.000 de cazuri de rujeola au fost semnalate la nivel mondial, de peste doua ori mai mult in comparatie cu 2017.

Primele cifre pentru anul 2019 nu sunt incurajatoare. Numarul cazurilor inregistrate la nivel mondial a crescut de patru ori in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada din 2018, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

In tarile occidentale, activistii anti-vaccinare sustin ca exista o asociere intre vaccinul contra rujeolei si autism. OMS a negat in mod repetat aceasta teorie care, potrivit organizatiei, se bazeaza pe un studiu falsificat.

Asociatia germana a pediatrilor a solicitat in primavara introducerea obligatiei vaccinarii copiilor impotriva rujeolei si a altor sapte maladii: rubeola, difteria, tetanos, poliomielita, tuse convulsiva, oreion si varicela, noteaza AFP.

Sursa foto: Shutterstock / Tatevosian Yana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri