Vaccinarea impotriva rujeolei va deveni obligatorie in scolile din Germania incepand din martie 2020, a decis miercuri Guvernul condus de Angela Merkel, relateaza AFP, citat de Agerpres.

In fata recrudescentei acestei afectiuni, Guvernul a adoptat, miercuri, un text al ministrului Sanatatii, Jens Spahn, care sustine vaccinarea obligatorie a copiilor inscrisi in unitatile scolare, crese sau gradinite.

Obligatia se va extinde la profesori si educatori, precum si la centrele de primire a refugiatilor.

Eforturile ce vizeaza cresterea acoperirii vaccinale contra maladiilor letale stagneaza, a deplans luni Organizatia Natiunilor Unite (ONU) care si-a exprimat ingrijorarea in principal fata de epidemia de rujeola.

Anul trecut, 350.000 de cazuri de rujeola au fost semnalate la nivel mondial, de peste doua ori mai mult in comparatie cu 2017.

Citeste si:
Locurile de munca disponibile ACUM in strainatate
Ce locuri de munca sunt...

Primele cifre pentru anul 2019 nu sunt incurajatoare. Numarul cazurilor inregistrate la nivel mondial a crescut de patru ori in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada din 2018, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

In tarile occidentale, activistii anti-vaccinare sustin ca exista o asociere intre vaccinul contra rujeolei si autism. OMS a negat in mod repetat aceasta teorie care, potrivit organizatiei, se bazeaza pe un studiu falsificat.

Asociatia germana a pediatrilor a solicitat in primavara introducerea obligatiei vaccinarii copiilor impotriva rujeolei si a altor sapte maladii: rubeola, difteria, tetanos, poliomielita, tuse convulsiva, oreion si varicela, noteaza AFP.

Citeste si:
Daea: Vrem sa lucram cu vietnamezii la vaccinul impotriva pestei
Petre Daea: vrem sa trimitem...

Sursa foto: Shutterstock / Tatevosian Yana

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Primul val de concedieri in bankingul romanesc din ultimii 4 ani