Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat luni ca a transmis spre publicare Ordinul de ministru prin care se aproba o cota de interventie pentru 140 de exemplare de urs, in conditiile cresterii numarului de atacuri a acestor carnivore mari, mentionand ca a solicitat Garzii Nationale de Mediu aplicarea de sanctiuni pentru entitatile care hranesc ilegal aceste animale si ca, pe viitor, se vor da amenzi inclusiv cetatenilor care fac acest lucru.

"Trebuie sa protejam specia, sa avem grija si de noi, de toti cetatenii. (...) Raman dezamagita si, de multe ori, stupefiata atunci cand ma uit la televizor si vad (...) ca alimentam aceasta tendinta de a apropia ursul cat de mult de noi si de a ne face rau. In loc sa il lasam in pace, ii aruncam deseurile produse de noi, dandu-i posibilitatea sa coboare de la munte la ses si sa intre in anumite orase unde nu gandeau cetatenii ca vor intalni ursul in propria cale, pe strada sau in propria gospodarie. (...)

Astazi am trimis deja catre Monitorul Oficial publicarea celui de al doilea Ordin de interventie pe carnivora mare urs pentru un numar de 140 de exemplare", a declarat Gavrilescu, la Sanctuarul de ursi de la Zarnesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri